Dave Roelvink klemgereden door de politie

Een dronken Dave Roelvink is zaterdagavond klemgereden door de politie in Amsterdam. Dat meldt AT5. Dave is na de aanhouding direct meegenomen naar het politiebureau. De politie laat aan AT5 weten dat ze op de A10 een Mercedes zagen rijden die zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Er werd gebumperkleefd, hij gaf lichtsignalen en reed veel te hard.

De Mercedes zou even later op de vluchtstrook van de ring zijn gestopt, waarna Dave uitstapte en iets naar de agent schreeuwde. Daarna stapte hij snel weer in en ging hij er vandoor.
De motoragent besloot om de achtervolging in te zetten. Even later is Dave door meerdere agenten klemgereden op het Surinameplein in Amsterdam. Op een video van AT5 is te zien hoe Dave tegen de grond wordt gewerkt en in de boeien wordt geslagen.
Na een alcoholcontrole, waaruit bleek dat Dave teveel op had, is zijn rijbewijs ingevorderd en hij meegenomen naar het politiebureau.
Dave was onderweg naar een optreden in Apeldoorn. Op zijn Instagram Stories laat Dave weten dat hij “wegens pech” niet aanwezig kan zijn bij dat optreden.

UPDATE: Op zijn eigen Instagram meldt Dave inmiddels dat hij niet vastzit en in totaal maar drie uur op het politiebureau heeft doorgebracht. Ook meldt hij: “Heel stom natuurlijk, met drank op rijden.” Hij voegt daar in een filmpje op zijn Stories aan toe dat hij vindt dat de politie te hardhandig heeft gereageerd.

 

Bron RTL BOULEVARD