Hengevelde maakt zich klaar voor Zomerfeesten met heel veel artiesten!

De opbouw voor twee weekenden Zomerfeesten Hengevelde is in volle gang. Aankomend weekend start het eerste weekend op vrijdagavond met het traditionele bedrijvenuurtje. Zaterdag wordt voor de tweede keer Het Grootste Kantinefeest van Nederland gehouden, met André Hazes. De kaarten voor het kantinefeest zijn inmiddels uitverkocht. Op zondag is er Autorodeo en treed de band Høken met de Heinoos op.

Kantinefeest uitverkocht
Het Grootste Kantinefeest van Nederland is sinds afgelopen maandag geheel uitverkocht. Na de succesvolle eerste editie vorig jaar komen dit jaar 3.500 liefhebbers van de onvervalste kantinesound naar Hengevelde. Optredens zijn er onder anderen van André Hazes, Django Wagner en Koos Alberts. Oud-Twente-spelers Sjaak Polak en Jeroen Heubach verzorgen de presentatie en de Grote Kantineloterij, waarbij een teamweekend naar de Spaanse zon valt te winnen.
Autorodeo en Høken met the Heinoos
De tweede zondag is er vanaf 10.00 uur Autorodeo. Ook dit jaar doen ruim 250 deelnemers een gooi naar de prijzen in verschillende klasses, waaronder een damesklasse. Daarna is het tijd om in de tent ‘oalderwets te høken’ met de mannen van The Heinoos. Zij brengen de dampende en stampende klassiekers van de Achterhoekse rockformatie Normaal weer tot leven.
Tweede weekend
Tijdens het tweede feestweekend treden op zaterdagavond onder andere Chef’Special, Pyrodox, Lil’ Kleine, Les Truttes en The Partysquad op. Tijdens de zondag is er ook dit jaar markt en veel straattheater te zien in Hengevelde, weaarbij de Goorsestraat is afgesloten. Daarnaast is er Trekkertrek en muziek van onder anderen Die Draufgänger en The Dirty Daddies. Op deze afsluitende zondag is de toegang op het hele terrein geheel gratis.