“De wereld in mien kop” voorloper van spoedig te verschijnen album

Het is al weer zo’n tien jaar geleden dat Dion Bouwes zijn eerste nummer in het Gronings opnam. Het was Engels wat de taal was voor deze zanger – gitarist. Daar kwam twee jaar geleden verandering in toen zich opgaf voor het Grunneger Laidjesfestival. Hij schreef daarvoor het nummer “ Duuster” en vertolkte dat nummer samen met gitarist Dennis Krottje.

 

Resultaat was de eerste plaats en veel aandacht op o.a. RTV Noord. Na “ Duuster” verscheen ook “ De moat is vol” op single en nu “ De wereld in mien kop”. Een succes bij RTV Noord waar het stevig in rotatie staat en genoteerd in de Noord 9 en ook RTV Oost omarmd het al enige weken door een notering in de eigenzinnige Sterrenparade. “ De wereld in mien kop” is de voorloper op een spoedig komend album vol met Gronings talige liedjes.,