Karina bezingt een Wilde Nacht

Karina Collewaert sloot op haar elfde (zo’n 40 jaar geleden) aan bij een muziekharmonie als trommelaar, later als saxofoniste. Een collega-muzikant ontdekte haar warme stem en nodigde haar uit voor een gastoptreden bij een lokale bigband. Het zette haar ertoe aan om als solo-zangeres de sprong te wagen naar kleinere podia met een oeuvre van Nederlandstalige meezingers en klassiekers.

 

Een goede leerschool, maar hetzelfde lot beschoren als zoveel andere ‘artiesten die het moet stellen met regionale evenementen’ zoals men in ieder dorp en stad wel vaker tegenkomt. De lokale achterban vroeg en kreeg een cd-opname. In de studio ontdekte Karina de genres waar ze zich écht volledig in thuis voelt: swing, jazz, chanson, kleinkunst, liedjes die niet persé aan het feestgehalte van schlager hoeven te voldoen. Tot haar eigen verbazing werd het nummer Met Je Handen (een cover van Jean Walter) opgepikt voor uitzending op diverse radio’s. Er was echter geen plan voor een vervolg, maar dat is er nu wel. De toevallige ontmoeting met Johan Engels (auteur/componist/producer) eind 2017, resulteerde in een spontane samenwerking. Met het oog op een nieuwe mini-cd, werden een aantal bewerkte jazz-nummers opgenomen. De onderhandelingen zijn volop aan de gang. Er kwam eveneens een eigen, originele compositie uit de opnames en die sturen we jou bij deze graag door als allereerste single van Karina.
Wilde Nacht is een zomers nummer dat nostalgisch terugblikt op het onbezonnen en jeugdig begin van een relatie die de ware liefde blijkt te zijn