Nieuwe single Mieke

Mieke is een grote naam in de geschiedenis van de Nederlandsche en Belgische muziek. Tijdens een rijke carrière die inmiddels ruim vijf decennia beslaat heeft ze zich met regelmaat een plaats weten te veroveren op nationale en internationale hitparades en was veelvuldig te gast in diverse radio en tv programma’s in binnen en buitenland. Eigenlijk behoort Mieke inmiddels een beetje tot het culturele erfgoed van de Benelux.

Na lange tijd duetten te hebben gezongen met diverse collegae is het eindelijk tijd solo weer eens voor de dag te komen met het aanstekelijke ‘Eerste liefde’. In deze song is te horen dat we te maken hebben met een zangeres die met haar stem en persoonlijkheid door de jaren heen enkel aan warmte heeft gewonnen.

Vorig jaar was er het nieuwe album ‘Parels’ en sleept ze samen met zanger Bandit, de in België prestigieuze prijs ‘De Loftrompet’ in de wacht voor beste videoclip bij het populaire Ment TV. Ook was er de koninklijke bestseller ‘De Nieuwe Mode van Oranje’ daarin stond schrijfster Els Smit uitgebreid stil bij de song ‘En opeens’, die handelt over het trieste lot van Prins Friso. Ook met de documentaire ‘Mieke een carrière ‘, oogste ze veel lof.

2017 was in vele opzichten een bijzonder jaar voor Mieke. 2018 belooft niet minder te worden.