De nieuwe CD single van Zuver Scheerwol

Zuver Scheerwol heeft een nieuwe Gronings talige single en deze heeft afgelopen zaterdag in het RTV Noord programma Cafe Martini van Eric Bats de primeur beleefd.

 

Als opvolger van de hits zoals, Trammelaant op t paddelaand , t Kin mie vandoag niks meer schelen, Roelien en Koeskillen, is er nu een dijk van een nieuwe single. Bij het klinken van de eerste tonen, krijg je al de neiging om mee te bewegen. De rockabilly invloeden zijn duidelijk aanwezig.

Maxie Jakker gaat over het rijgedrag van een boer die op zijn trekker met veel lawaai en te hoge snelheid door het dorp raast.
Het is een ergenis voor de bewoners van het dorp en al gauw geven zij hem de bijnaam ‘Maxie Jakker’. De vergelijking met Max Verstappen is gauw gelegd. Dat het slecht met de boer afloopt is het moraal van het verhaal. Gelukkig is het niet op waarheid berust, maar het geeft wel een beeld van hardrijders die zich nog steeds niet houden aan de maximum snelheid van 30 kilometer en het woongenot van dorpsbewoners ondermijnen.
Al met al een lied met een boodschap en onvervalste rockabilly muziek. Keep om rockin’!!!

Zuver Scheerwol hoopt, dat het lied, net zoals de vorige singles, veel gedraaid gaat worden op de radiozenders!