Kristel Smit maakster van de nieuwe DEURE

Als je naar het Mega Piraten Festijn gaat, is De Deure een bekend ‘fenomeen’. De Deure, een deur waar al heel veel artiesten doorheen gekomen zijn voor hun optreden. We denken hierbij aan programma’s als (voorheen) de Regiotap, de Euregiotap en het Mega Piraten Festijn. 

‘De Deure’ was/is er altijd voor iedereen… voor jonge, oude en nieuwe artiesten. Na 20 jaar was het tijd voor een nieuw exemplaar dacht Willie Oosterhuis. Kristel Smit is een kunstenares die de nieuwe Deure heeft geschilderd. Kristel zit in een rolstoel en kan niet met haar handen werken. Maar we kunnen erg trots zijn op hoe ze te werk is gegaan!  De nieuwe Deure heeft ze met haar hoofd geschilderd. Met een band om haar hoofd, waarin een kwast is bevestigd, maakt ze diverse stippen op een doek. Hier heeft ze ruim een half jaar aan gewerkt.

De afbeelding van de nieuwe Deure laat publiek zien dmv poppetjes en diverse vlekken geven de artiesten waar.

Gisteren was de onthulling van het schilderwerk en zanger Jaman was de eerste artiest die door De Deure mocht komen voor een optreden. Dit was tijdens de voorjaarsmarkt van De Singel op de Wiedenbroek.

Op 3 mei zal bij de Vrieler in Enschede de feestelijke onthulling en presentatie plaatsvinden. ( met o.a. Jaman, Willem Barth, Peter Beense, Evert Wolters, Spang, Grad Damen)

De Sterrenparade.