John West ontvangt nieuw album uit handen van René Froger

Afgelopen vrijdag ontving John West uit handen van René Froger het eerste exemplaar van zijn nieuwe album Jij bent zo’n mooie vrouw. John keerde voor deze gelegenheid terug naar 013 in Tilburg waar hij zijn nieuwste release vierde samen met gasten als Frans Duijts, Wolter Kroes, Danny en René Froger en natuurlijk Lange Frans en ruim 2500 fans.
Op Jij Bent Zo’n Mooie Vrouw hebben naast John, die zelf voor een groot deel verantwoordelijk was voor de teksten, ook Manfred Jongenelis, Bram Koning en René Karst meegeschreven. Ook staat er een duet op met Danny Froger. “Ik vind duetten heel leuk om te doen, het geeft je eigen werk een frisse impuls”, zo vindt John. “Je kan door met mensen als Danny samen te werken muzikaal door blijven ontwikkelen en blijven verrassen.
Ook ben ik natuurlijk recent vader geworden en heb Bram Koning gevraagd daar een tekst over te maken, daar gaat het lied Mijn kleine wonder over. Het komt recht uit mijn hart en zou zomaar eens de Kleine Jongen voor de volgende generatie kunnen worden!”
Met de verzameling nieuwe nummers gaat John West begin 2019 op tour en daarmee werkt hij toe naar weer een groot eigen concert. “Ik ben voor mijn gevoel pas net begonnen.
Jij Bent Zo’n Mooie Vrouw is mijn beste en meest gevarieerde album tot nu toe en een hele grote volgende stap in de lange carrière die ik voor ogen heb.”

In 2017 kon John West maar liefst twee Buma NL Awards en een gouden plaat voor Lekker Ding in ontvangst nemen. Daarnaast stond hij dat jaar met maar liefst 3 hits; Wit Zwart, Jouw Blik en Lekker Ding in de Top 20 van meest gedraaide liedjes de Nederlandse horeca.