Cees Tol overleden.

VOLENDAM – Oud-gitarist Cees Tol van BZN is afgelopen nacht onverwacht overleden. Tol overleed op 70-jarige leeftijd in het ziekenhuis aan de gevolgen van een plotselinge longontsteking.  Een woordvoerder van Volendam Music heeft het nieuws bevestigd.

 

Zanger Jan Smit plaatste vrijdag op sociale media een herinnering aan Cees Tol. De muzikant schreef tot een paar jaar geleden teksten voor Smit. Na een hersenbloeding enkele jaren geleden stopte Tol met werken; hij trad ook niet meer op in het openbaar.

De gitarist speelde tussen 1966 en 1988 in de succesvolle band BZN. Samen met Jan Tuijp schreef hij een aantal van de grootste succesliederen van de band, zoals Pearlydrumm, Just an Illusion en Amore. Eind jaren tachtig vormden de Volendammer en zijn broer Thomas het duo Tol & Tol. Een van hun grootste hits was het nummer Eleni.
Bron; nhnieuws.nl

Jan Smit; Langs deze weg wil ik graag even stil staan bij het plotselinge overlijden van Cees Tol. De man die mede verantwoordelijk was voor de afgelopen 15 jaar van mijn carrière. Hij schreef in het begin van onze samenwerking de teksten van ‘Als De Nacht Verdwijnt’ en vele meer!

Jan en Anny; Helaas is op 70 jarige leeftijd onze oud collega, solo gitarist Kees Tol overleden.Samen met Kees hebben we furore gemaakt bij BZN.
‘n man met ‘n ongekende droge humor, wars van alles wat met showbusiness te maken had en gezegend met ‘n ongekende techniek als het om gitaarspelen gaat. De laatste jaren liet zijn gezond wat te wensen over, maar zijn humor bleef tot het laatst aanwezig.
Ongetwijfeld zal vanaf nu het befaamde “Alhambra” in de hemel klinken.
Sterkte voor Tiny en kinderen, kleinkinderen.
‘n laatste groet van Jan & Anny

Fotobron Cees Tol FB Jan & Anny

Tribute Catsband; Helaas is ons ten gehore gekomen dat een collega-muzikant van ons, Cees Tol, oud sologitarist van de BZN, vanochtend is overleden, namens de band wensen wij de familie Tol heel veel sterkte!

The Mon Amour Band; Vandaag staan wij stil bij het plotselinge overlijden van collega , gevierd gitarist en briljant songwriter Cees Tol.
Wij wensen familie en vrienden veel sterkte toe met dit grote verlies.