Up titel nieuwe single Orsaya

Orsaya geboren in Purmerend in een muzikaal gezin met een Nederlandse vader en een Hongaarse moeder. Haar moeder is klassiek pianiste. De hele familie is muzikaal haar moeder komt uit een bekende Hongaarse muzikanten familie. Haar oom is componist en tevens eerste violist in een internationaal orkest en haar tante is operazangeres in Boedapest.

Op 7-jarige leeftijd begint ze met pianospelen en op 9-jarige leeftijd kiest ze voor een tweede instrument en dat is de dwarsfluit. Na het behalen van haar Havo diploma start ze met de vooropleiding van het Conservatorium. Tijdens deze opleiding speelt ze in het Noord-Hollands jeugdorkest en begint ze met lesgeven. Haar eerste succes komt als ze gevraagd wordt om een eigen compositie voor dwarsfluit live te spelen op Radio 1.

Op 19-jarige leeftijd begint ze op het Sweelick Conservatorium in Amsterdam met als hoofdvak dwarsfluit en bijvakken zang en piano. Daar krijgt ze les van de bekende Nederlandse fluitiste Marieke Schneemann. In 1999 studeert ze cum laude af. Als gediplomeerd muziekdocente geeft ze al meer dan 15 jaar les in haar eigen muziekpraktijk. Daarnaast is zij verbonden aan het Muziek College Hilversum en laat zij zich inhuren als freelancer voor projecten op verschillende muziekscholen.
Orsaya heeft een klassieke achtergrond voor wat betreft haar dwarsfluitspel. Daarnaast heeft ze zich ook verder ontwikkeld in zang en heeft daarvoor de afgelopen jaren zang coaching gevolgd bij o.a.: Denise Jannah, Monique Bakker, Mathilde Keij en Kees Taal. Ze heeft daarbij een speciale interesse ontwikkeld in jazz, latin, funk, pop, R&B en ook dance zoals je kunt horen in haar nieuwste song ‘UP ‘. Een nieuwe single die kan worden toegevoegd aan haar toch al rijke discografie. Met haar vorige singles werd ze wereldplaat bij Radio 5 – was ze uitgebreid te horen in het programma van Rob Stenders en heeft ook Hans Schiffers haar ontdekt. Met deze nieuwe single zal ze ongetwijfeld wederom vele muzikale harten raken. Orsaya een multitalent: ze speelt dwarsfluit, piano en zingt, ze schrijft en arrangeert al haar nummers zelf en we zullen nog vaak en veel van haar horen.