Jan Smit ontvangt een gouden plaat en een carrièreprijs.

Na uitverkochte arena’s en theaterconcerten, stond zanger Jan Smit zaterdagavond voor het eerst solo op het podium van het Antwerps Sportpaleis. “Een droom die uitkomt, zeker als je hem meemaakt met 13.000 enthousiaste fans, collega’s en gastartiesten”, zei hij na afloop van het meer dan geslaagde ‘Jan & Alleman’-concert.

Met dit concert werd het Vlaamse luik van het jubileumjaar ’20 jaar Jan Smit’ feestelijk afgesloten. Jan zong zijn hits en duetten met gastartiesten André Hazes, De Romeo’s, Lindsay, Ianthe Tavernier, Christoff en K3. Het was een avond vol verrassingen, zowel voor het publiek als voor Jan Smit, want hij kreeg tot zijn eigen verbazing uit handen van Gert Verhulst een gouden plaat voor de verkoop van meer dan 10.000 stuks van de nieuwe ‘Jan & Alleman’-jubileum cd. Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever deed er nog een schepje bovenop en reikte Jan een speciale carrièreprijs uit voor de verkoop van meer dan 500.000 cd’s in België. In 2019 trekt Jan Smit in het najaar met een nieuwe cd op theatertournee. Hij begint 27 september 2019 in de Gentse Capitole. Hij staat ook op 4 oktober 2019 in Kursaal Oostende, op 25 oktober 2019 in het Hasseltse Ethias Theater en op 3 november 2019 eindigt de tournee in de Antwerpse Stadsschouwburg. Tickets voor ‘Jan Smit Live in Vlaanderen’ bestel je op www.ticketkopen.eu, of telefonisch, 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

“Goeienavond Sportpaleis”, zo opende Jan Smit zaterdagavond 10 maart zijn grote jubileumconcert in Sportpaleis Antwerpen. Het was iets over acht en het begin van een onvergetelijke avond voor de populaire volkszanger. Met 13.000 fans vierde hij het slotfeest van het Vlaamse jubileumjaar ’20 jaar Jan Smit’. Op 11-jarige leeftijd scoorde Jantje Smit met ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’, een song die hij destijds opdroeg aan zijn oma. Ook bij ons was het Jan zijn eerste nummer één-hit en dus was het geen toeval dat hij zaterdagavond zijn Sportpaleis concert begon met dat liedje. De voorbije 20 jaar ontpopte Jan Smit zich tot één van de populairste zangers. De vele liedjes van zijn gouden en platinaalbums werden letterlijk door ‘Jan en Alleman’meegezongen tijdens zijn concert

Kippenvel
Het eerste kippenvelmoment kwam er toen Jan ‘Jij bent daar’ in duet zong met Steracteur Sterartiest-revelatie Ianthe Tavernier. “Prachtig hoe onze stemmen blenden. Dit was genieten”, zei Ianthe na afloop. André Hazeszorgde voor toffe chemie, toen hij samen met Jan ‘Recht uit m’n hart’ zong en aansluitend de massa inpakte met ‘Leef’. Tijdens het eerste concertgedeelte zong Jan ‘Cupido’, ‘Stilte in de storm’, ‘Laura’ en in duet met Lindsay ‘De glimlach van een kind’. Voor de Oost-Vlaamse was het officieel haar eerste optreden sinds ze eind vorig jaar mama werd. Haar dochter Lisa-Marie genoot backstage mee van mama’s eerste optreden in het Sportpaleis bij nonkel Jan.

Goud en carrièreprijs
Voor Jan ‘Mijn gitaar’ inzette, kwam Gert Verhulst het podium opgelopen met een gouden award. “Je nieuwe jubileum-cd ‘Jan & Alleman’ is al meer dan 10.000 keer verkocht en daarvoor mag ik je deze gouden plaat overhandigen. Proficiat!”

Jan nam het edelmetaal dankbaar in ontvangst en terwijl de fans en de pers druk bezig waren met foto’s te maken, verscheen onaangekondigd de Antwerpse Burgemeester Bart De Wever op het podium: “Jan Smit, ik heb de eer om je deze uitzonderlijke carrièreprijs uit te reiken, want de voorbije 20 jaar heb jij meer dan 500.000 cd’s verkocht.”

K3
Alvorens Jan een Bryan Adams-medley bracht met liedjes gekozen door de Radio 2-luisteraars én ‘1 minuut met jou’ opdroeg aan zijn overleden manager en ontdekker Jaap Buijs, zong hij het nummer één duet ‘Zingen, lachen, dansen’ met De Romeo’s.

Hét moment waar Jan en zijn gezin, dat ook voltallig in het Sportpaleis was, naar uitkeken, was de doortocht van de meiden van K3. “Ze vonden het thuis vooraf al geweldig dat Hanne, Marthe en Klaasje hadden toegezegd voor mijn jubileumconcert”, zei Jan. Samen met K3 zong hij ‘Banger hart’ en aansluitend brachten de dames ook nog een medley van hun grootste K3-hits.

Climax
Na De Romeo’s en K3, bouwde het feestgevoel zich verder op toen Jan zijn KLUBBB3-collega en vriend Christoff verwelkomde. Samen zongen ze het toepasselijke ‘‘Echte vrienden’. Vervolgens knalde Christoff met ‘Sweet Caroline’ en eindigde met ‘Het leven danst sirtaki’.

De meester zette op het einde van het ‘Jan & Alleman’-concert de kroon op het werk en bracht samen met zijn live band ‘Vrienden voor het leven’, ‘Als de morgen is gekomen’ en ‘Als de nacht verdwijnt’ als perfecte afsluiter. De 13.000 fans waren unaniem, lovend: “Het was fantastisch. Een unieke avond. Blij dat we erbij waren!”

Nieuwe theatertournee
Jan Smit: “Ik heb enorm genoten van mijn jubileumjaar in Vlaanderen, met als afsluiter dit unieke concert in het Sportpaleis. Een ervaring, voor herhaling vatbaar, maar dat is voor later. Momenteel ben ik bezig aan een nieuwe cd en in 2019 maak ik een nieuwe theatertournee door Vlaanderen. Een rondje dichtbij de fans, wat ik overigens heerlijk vind.”

‘Jan Smit, Live in Vlaanderen’ start 27 september 2019 in de Gentse Capitole.
4 Oktober 2019 staat Jan in Kursaal Oostende, 25 oktober 2019 in het Hasseltse Ethias Theater en op 3 november 2019 eindigt de tournee in de Antwerpse Stadsschouwburg. Tickets reserveer je nu online op www.ticketkopen.eu of telefonisch op 070/345.345 (Max €0,30/Min).

‘Jan Smit, Live in Vlaanderen’ is een organisatie van House of Entertainment.

Bron en Foto Volendam Music.