Hans de Booij stort zich met Tommy uit Appingedam op aardbevingsleed.

Na Freek de Jonge en talloze zangers uit Groningen bezingt Hans De Booij (Annabel) nu ook de aarbevingsproblematiek in Groningen. De in Antwerpen wonende zanger Hans de Booij is geraakt door de problematiek in Groningen, meldt zijn platenmaatschappij Red Bullet, aldus het bericht op Dagblad van het Noorden.

Tommy uit Appingedam
In het lied Tommy uit Appingedam zingt De Booij over de 7-jarige Tommy uit Appingedam. De jongen kan niet meer slapen, omdat hij bang is dat zijn huis in de grond zal zakken. De Booij hoopt dat buitenstaanders zich door het lied makkelijker kunnen inleven in de dagelijkse zorgen en angsten van de Groningers. (Bekijk de clip van het lied hieronder).
Platenmaatschappij Red Bullet doneert deel van de opbrengst van het nummer aan Stichting Recht voor Groningen. Deze stichting ondersteunt gedupeerden van de gaswinning bij juridische zaken.
Hans de Booij
De Booij studeerde kleinkunst in Antwerpen en werd daarna theatertechnicus voor onder andere Boudewijn de Groot. In 1983 bracht hij de plaat Hans de Booy uit. Dat leverde hem hits op als ‘Een vrouw zoals jij’, ‘Annabel’ en Thuis ben’ op. Daarna deed hij meerdere tournees en bracht de afgelopen jaren een reeks platen uit.