Eljan de Graaf brengt ode aan zijn vader, vriend én collega

Als 6-jarige jongen was Eljan de Graaf al tweewekelijks aanwezig bij de repetities van het Noorder Bar trio, de band van zijn vader. Een bekend Drents Trio dat met name rond ’74 tot ’85 actief was. Omdat de studio bij huize de Graaf was, kreeg Eljan hier veel van mee. “Pierre Kartner, Cisca Peters etcetera zijn allemaal bij ons thuis geweest”, onthult de zanger.

Eljan ziet zijn vader als vader en tevens vriend, maar ook als collega. Beide zaten tenslotte in de muziek. Pa de Graaf is er niet meer, maar Eljan staat nog regelmatig op de bühne. Daar kan hij vanaf nu een ode brengen aan zijn vader, door het liedje ‘Heel je leven heb jij gegeven’. Na een gesprek met Hans Aalbers heeft de producer dit nummer voor de zanger geschreven. “Het moet geen tranentrekker worden, maar het moet wel binnen kunnen komen. Iemand anders moet zich ook in de liedje kunnen vinden.”, aldus Eljan. In de tekst zou menig één zich moeten kunnen vinden, maar voor de Drent blijft het uiteindelijk wel een ode aan zijn vader.