DENNIS JONES EERT ONTDEKKER MET ‘VOLLE MAAN’

Met ‘Volle Maan’ laat Dennis Jones d.m.v. een prachtballade een andere kant van zichzelf zien dan we de laatste jaren door zijn vrolijke dansbare liedjes van hem gewend zijn. ‘Volle Maan’ is een compositie van Onno Vandelaak, die Dennis in 1984 als 17-jarig jochie uit een talentenjachtje plukte.

“Onno was mijn mentor, mijn muzikale vader, van wie ik zo ontzettend veel geleerd heb. Hij produceerde in die tijd hits voor o.a. Centerfold, Star Sisters, Patricia Paay, Alfred Martens, Ten Sharp etc. en ik maakte, toen nog onder een andere artiestennaam, mijn eerste singles met hem.” Aldus Dennis. In 1991 gingen Dennis en Onno weer samenwerken, wat o.a. resulteerde in een van Dennis’ grootste hits ‘Heart Of Gold’. Kort daarna emigreerde Onno en stopte hij met het maken van muziek. Desondanks bleef hij geweldige nummers schrijven. In 2013 besloten Dennis en Onno om samen weer de studio in te gaan om o.a. ‘Volle Maan’ en andere nummers die hij had liggen op te nemen. “Ik verheugde me daar enorm op. Helaas werd Onno kort na ons besluit om weer samen te gaan werken ernstig ziek en overleed datzelfde jaar. Ik heb Onno beloofd om ‘Volle Maan’ alsnog op te nemen op de manier zoals hij het gewild zou hebben. Met producer Kees Tel heb ik veel over Onno gepraat en veel van Onno’s muziek laten horen, zodat Kees Onno’s gedachtengang als het om muziek ging goed zou begrijpen. Het is mijn eerbetoon aan Onno Vandelaak en een bijna 30-jarige vriendschap. Kees Tel heeft naar mijn idee een prachtig arrangement gemaakt.”
Toch werd ‘Volle Maan’ nooit eerder op single uitgebracht. Dennis: “Keer op keer werd ik aangesproken over dit nummer en vertelden mensen me dat ik iets met dit nummer moest gaan doen. Nu in mijn jubileum-jaar ’30 Jaar Dennis Jones’ heb ik besloten om gewoon mijn hart te volgen en het uit te brengen, want ik vind dit een van de mooiste Nederlandstalige songs die ik ken. Daarnaast kan ik nu ook eens een andere kant van mezelf laten zien aan het publiek. Want dit is óók Dennis Jones, en hiermee hoop ik Onno’s muziek voort te laten leven”
Voor ‘Volle Maan’ werd een sfeervolle videoclip geschoten die helemaal past bij de song.