Mies Bouwman overleden

Mies Bouwman – ook wel genoemd de oermoeder van de Nederlandse televisie – is overleden. Ze is vandaag op 88-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar zoon Joost Timp bevestigd aan RTL Boulevard.

NRC schrijft;
Volgens Timp was Bouwman niet ziek, maar kampte ze de laatste maanden wel met griepverschijnselen en ademhalingsproblemen. Vanwege die klachten was ze naar het ziekenhuis gegaan, maar maandagmorgen voelde ze zich goed genoeg om weer naar huis te gaan. “Thuis lag ze nog niet in bed en keek haar familie naar haar en blies ze haar laatste adem uit”, aldus Timp.
Open het Dorp
Bekend werd Bouwman vooral door de eerste live uitgezonden marathonuitzending uit de Nederlandse geschiedenis, Open het Dorp (1962). De inzamelingsactie voor een gehandicapteninstelling in Arnhem leverde 16,4 miljoen gulden (7,5 miljoen euro) op.
Eerder was Bouwman ook de omroepster van de eerste Nederlandse televisieavond, in 1951. Tot begin jaren tachtig presenteerde ze verschillende programma’s, waaronder Mies en scène, Één van de Acht en Telebingo. Ook deed ze jarenlang verslag van de Sinterklaasintocht. In 1993 stopte Bouwman met haar televisiewerk. In 2011 verscheen ze voor het laatst op de buis, als tafeldame bij De Wereld Draait Door.