Bij De Dikdakkers staan cowboys en indianen niet ter discussie

MEPPEL – Met stijgende verbazing en verbijstering heeft zangduo De Dikdakkers kennis genomen van het besluit van TivoliVredenburg om geen themafeesten meer te organiseren met cowboys en indianen. ‘Bij ons leidt Cowboys en Indianen iedere keer weer tot groot enthousiasme,’ laten Hans Voogd en Anton Geerts weten.
Voor De Dikdakkers is het op z’n zachtst gezegd onbegrijpelijk dat iets onschuldigs zoveel commotie teweeg kan brengen. Het tweetal trekt al jaren volle zalen met ‘Cowboys en Indianen’ en de miljoenen hits op YouTube spreken eveneens boekdelen over de populariteit van dit nummer. ‘Voor kinderen is dit helemaal geen thema. Die genieten met volle teugen en dansen en springen dat het een lieve lust is.’
Roodgloeiend
Door de associatie van cowboys en indianen met het nummer van De Dikdakkers, staat de telefoon bij het management en boekingskantoor inmiddels roodgloeiend en is ook het aantal reacties op internet overweldigend. ‘Het moet niet gekker worden,’ klinkt het ontstemd. ‘Na Zwarte Piet mogen we nu ook niet meer verkleed gaan als cowboys en indianen. Volstrekte onzin.’
Feest
Om toch op enigerlei wijze ludiek tegenwicht te bieden aan het besluit van TivoliVredenburg, overwegen beide mannen om centraal in Nederland een gratis toegankelijk feest te organiseren met cowboys en indianen als thema. ‘Dat moet een groot feest voor kinderen worden, waarbij echt iedereen welkom is. De onbevangenheid van kinderen is in het geding en daar willen wij op onze geheel eigen wijze de aandacht op vestigen.’