‘Zonder ’n cent ben je geboren’

William Vandyck heeft zowel Hollands als Vlaams bloed door de aderen stromen! De in Helmond geboren zanger, al actief als zanger en Dj sinds begin jaren negentig, koos op zijn achttiende voor de Belgische nationaliteit. In 1993 verscheen z’n eerste single en twee jaar nadien lag ook zijn debuutalbum al in de winkels.

 

Gedurende een aantal jaren was het vervolgens stil rond de zanger maar eenmaal terug op de bühne als leadzanger van een band, begon het toch weer te kriebelen. William is dan ook vanaf 2010 zowel in Vlaanderen als in ons land veelvuldig op de podia te vinden en daarnaast brengt hij regelmatig singles uit.

In 2016 verscheen van deze in het Vlaamse Overpelt gevestigde zanger, de single ‘Als de dag van toen’. Deze uitstekend ontvangen plaat wordt nu gevolgd door een 2018-versie van Jan Boezeroen’s ‘Zonder ’n cent ben je geboren’ dat in de jaren tachtig van de vorige eeuw is uitgebracht. “Ik kwam toevallig uit bij het liedje van Jan en vond de tekst van alle tijden en dus nog steeds erg bruikbaar’’, aldus William. Toen hij dit alles voorlegde aan Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw produkties, was er zoveel gedeeld enthousiasme waardoor William ’s nieuwe single op dit label wordt uitgebracht. ‘Zonder ’n cent ben je geboren’, geproduceerd door Sonic Solutions in Roosendaal, is een heerlijke tijdloze klassieker, welk ditmaal in een vrolijke, uptempo en radiovriendelijke uitvoering aan de muziekliefhebbers wordt voorgeschoteld. Een bijpassende clip is gemaakt door Thijs Aldenzee – Cannonball Media.