Leonie ter Braak maakt overstap naar SBS6

Leonie ter Braak verruilt de ochtend voor de namiddag. De presentatrice zat vijf jaar lang achter de desk van WNL’s Goedemorgen Nederland op NPO 1. Op 22 december presenteerde ze voor het laatst het ochtendprogramma en op 3 februari zal ze voor het eerst te zien zijn op SBS6. Samen met Irene Moors en Jeroen van der Boom verzorgt Ter Braak de presentatie van het nieuwe vooravondprogramma Marktplaats, dat in de plaats komt van Huizenjacht.

 

De moeder van de vierjarige James en baby Valentijn vond het na vijf jaar vroeg opstaan welletjes, vertelt ze in het AD. “Eerlijk, als het nou een middagprogramma was, had ik het nog jaren kunnen volhouden. Maar nu? Hallelujah. Dat was soms heel zwaar. Als ik hier over tien jaar naar terugkijk, denk ik waarschijnlijk: hoe heb ik dat in vredesnaam ooit gedaan?. Daarnaast, er zit meer ambitie in mij dan Goedemorgen Nederland. Niet onaardig bedoeld, maar een kleine omroep als WNL heeft toch minder kansen voor mij.”
Ter Braak zal naast Marktplaats, waarin ze op zoek gaat naar het verhaal achter mensen die iets online te koop aanbieden, ook zo nu en dan te zien zijn in Hart van Nederland. “En er zijn intenties om meer te doen. Iets met een showtrap? Geen idee, ik heb ook wel een entertainmentkant”, aldus Leonie over haar toekomst bij SBS. “Maar ik ben blij dat ik me nu kan bezighouden met human interest.”
Bron; Shownieuws, Foto Marita Steggink

Leonie Ter Braak presenteerde  voor RTV Oost de televisieprogramma’s Prikkels en Vet Plat. Van 2007 tot 2011 presenteerde ze voor de zender ook het praatprogramma ‘En Dan Nog Even Dit’,  In Van Jonge Leu en Oale Groond speelde ze de rol van Eva.