Erik van Klinken gaat op zoek naar ‘Leo’ en vindt hem in een stripteasetent in Westendorf

Erik van Klinken heeft inmiddels al een groot aantal gezellige vrolijke uptempo nummers op z’n naam staan. Toch wilde de zanger uit Emmen voor zichzelf nog een mooi feestlied opnemen waarmee hij de zaal op de kop krijgt. De verwachting is dat dat met zijn nieuwe single ‘Waar is Leo?’ 100% gaat lukken. Op de melodielijn van ‘Green, green grass of home’ van Tom Jones hebben Bram Koning en Jeroen Dirksen een Nederlandstalige versie geproduceerd. Om het feestgehalte tot een hoogtepunt te laten komen is Manfred Jongenelis ingehuurd om de accordeonpartijen in te spelen.
De verhaallijn wordt in de clip heel duidelijk vertolkt. “Alles draait om branieschopper Leo die z’n vrouw elke keer beterschap belooft dat hij niet meer door gaat zakken in de nacht. Dan neemt hij er nog 1, nog 2 en dan de allerlaatste. Toch zakt hij weer door en zegt het is dom, maar de verleiding is zo groot. We kennen het allemaal. We zitten in de kroeg en dan krijg je een appje van je vrouw met de vraag wanneer je thuiskomt. Het antwoord is voor velen heel herkenbaar, namelijk ‘Ik kom er zo aan’. Vervolgens is er weer iemand die een rondje geeft. Uiteindelijk zitten we allemaal in hetzelfde schuitje. We beloven van alles, maar de verleiding dat wij in het café blijven zitten is heel erg groot”, legt Erik uit.
Voor de finishing touch van clipopname toog Erik samen met z’n platenbaas Bert Schenau en clipproducent Ger Oerlemans naar Westendorf. “De eerste shots zijn gewoon in Nederland opgenomen. Ik zit in de auto en krijg een appje van de vrouw van Leo met het verzoek om hem op te halen uit Oostenrijk. Ik pak gelijk het vliegtuig en reis af naar Oostenrijk om hem te zoeken in een kroeg o.a. bij het bekende Café-restaurant Gerry’s Inn onderaan de piste in Westendorf. Uiteindelijk vind ik hem een stripteasetent met een paaldanseres. Ik sleur hem mee en we samen naar huis”, aldus Erik. ‘Waar is Leo?’ verschijnt op het Storm Records label.
Website: Erikvanklinken.nl
Boekingen: Feestartiesten.nl / +31 (0)72 5054229