Eerbetoon Lennaert Nijgh.

Het Land van Maas en Waal, Avond, Malle Babbe, Meester Prikkebeen, Testament, Pastorale, Verdronken vlinder en Welterusten mijnheer de President. Nummers die in ons collectieve geheugen staan gegrift en zijn geschreven door een van de beste tekstschrijvers die Nederland ooit gekend heeft: Lennaert Nijgh.

 

15 jaar na zijn dood herdenken wij deze fantastische tekstschrijver met een groots eerbetoon in ‘Een tip van de sluier’.
Een uniek theaterconcert met natuurlijk zijn grote hits én het wat minder bekende werk, gebracht door de nieuwe chansonnier Sjors van der Panne, Jim de Groot (The Passion), Edison Award winnaar Izaline Calister én Lennaert Nijgh’s laatste vrouw Josee Koning.
De regie van ‘Een tip van de sluier’ is in handen van Leoni Jansen en zij is tevens verantwoordelijk voor het script. Jansen hierover:
‘Het is heel bijzonder om een voorstelling te maken met twee mensen die hem zo goed gekend hebben. Ik verheug me op de verhalen achter de liedjes en het geschetste tijdsbeeld, een ware kijk in het leven van deze bijzondere man.’

 

Zondag 28 januari 2018, 14:30 uur
WILMINKTHEATER ENSCHEDE Holland Casino Zaal

https://www.wilminktheater.nl/programma/!/8072/sjors-van-der-panne-jim-de-groot-izaline-calister-e.a/nationaal-theaterweekend-een-tip-van-de-sluier-ode-aan-lennaert-nijgh/