Dumperthit inspiratie voor Feestzanger Richard Duinkerk

‘De Bierrobot’ uit Enter is de meest bekeken robot op You Tube kanaal Dumpert. Hij ’tapt’ een perfect biertje en werd zo ongewild de inspiratie voor de carnavalshit van 2018. Feestzanger Richard Duinkerk zingt ‘Breng me nog een biertje’. “Wie wil dat nou niet tijdens carnaval”

Tijdens de singlepresentatie in het tv-programma De EUregiotap liep het publiek, met de populaire volkszanger Jaman voorop, de polonaise.

Het nummer is geschreven door Hans Louws en gearrangeerd door Maarten de Groot.
Het team achter Richard Duinkerk (met o.a. Andre Jansen) en het team van Music Farm (met o.a. Willie Oosterhuis) hebben een plan ontwikkeld om de carrière van Richard een nieuwe boost te geven. Het startpunt is dit carnavalsnummer, maar er gaan nog veel leuke dingen gebeuren rondom feestzanger Richard Duinkerk.

Bijzonder is dat ‘De Bierrobot’ een prominente rol heeft in de clip van ‘Breng me nog een biertje’. “Ik heb wel eens lastigere hoofdrolspelers gehad. De bierrobot was makkelijk te regisseren.” lacht clipmaker Patchanka Oosterhuis.

In aanloop naar carnaval zocht hij contact met het bedrijf Romias in Enter dat onlangs het nieuws haalde met haar eigen bierrobot. Er was een klik en bij de opnames is de unieke bierrobot goed getest. Het team van Romias was aanwezig tijdens de presentatie in Enschede. Uiteraard ging zij ook in de polonaise.