Boef toch niet welkom op Dauwpop Hellendoorn

De organisatie van Dauwpop eind mei in Hellendoorn, heeft alsnog besloten het optreden van rapper Boef af te gelasten. De rapper kwam deze week hevig onder vuur te liggen nadat hij drie dames – die hem zojuist een lift hadden gegeven – had uitgemaakt voor kech, straattaal voor hoer en slet.

 

‘Bekogel Boef met bier’
Meerdere festivals besloten daarop shows van Boef af te gelasten en een aantal criticasters kondigde via Facebook aan de rapper met bier te zullen bekogelen, wanneer hij toch zou optreden.

Niet welkom
Aanvankelijk was dat voor Dauwpop nog geen aanleiding Boef te weren, maar vrijdagmiddag werd bekend dat Boef alsnog niet welkom is.

“We hebben er wat langer over nagedacht en helemaal niet de illusie het voor iedereen goed te kunnen doen, maar we hebben besloten de show van Boef niet te laten doorgaan”, aldus de organisatie in een verklaring.

Gastvrijheid
“Al 24 jaar organiseren we Dauwpop met hart en ziel voor ons publiek en een beetje voor onszelf. We staan voor gastvrijheid, vrijdenken en respect. Wij willen daarom een gezellig feest voor iedereen. Met een goede sfeer waar iedereen zich veilig, maar vooral welkom voelt.”

Beledigend
“En wij weten ook heus wel dat rappers – en trouwens net zo goed rock ’n rollers of andere artiesten – niet per se bekend staan om verfijnd taalgebruik, maar de laatdunkende opmerkingen van Boef zijn geadresseerd aan veel van onze bezoekers. Naast het beledigende karakter, passen ze ook helemaal niet bij ons festival. Het is in ieder geval onze grens voorbij.”

‘Geel of pimpelpaars’
“Of onze gasten nu in driedelig pak, op klompen of in een minirok komen. Of je geel of pimpelpaars bent. Bezoeker of artiest. Ons credo is respect. Het lukt ons al vele jaren om een fijn festival te organiseren. En dat blijven we doen”, aldus de organisatie.

Bron RTV OOST