Muzikant Emil Sarkowicz overdonderd door crowdfundingsactie

Muzikant Emil Szarkowicz (bekend van o.a. de Volendamse groep de 3JS) kon vorig weekend zijn ogen niet geloven. Zijn klarinet is zaterdagavond in een snackbar gejat na een optreden.

De bekende Limburgse muzikant had zaterdagavond opgetreden tijdens het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes met zijn band Miserabel. Na afloop gingen zij bij een frituur in Heerlen nog gezellig wat snacken. Daar zagen twee jongens de klarinet liggen en renden met het blaasinstrument weg.

Muzikant Emil Sarkowicz was totaal overdonderd door de crowdfundingsactie nadat zijn klarinet was gestolen. “Ik heb zoveel reacties gekregen. Je wilt niet weten hoeveel klarinetten er onder bedden en op zolders liggen.”
Hij vertelt in L1 AvondGasten hoe zijn klarinet zondagochtend werd gestolen. “Er zijn beelden van een groepje mensen, daar zijn we nog mee bezig”, aldus Sarkowicz.

Crowdfundingsactie
Joël Sturmans zag het bericht over de gestolen klarinet van Emil Sarkowicz op Facebook. Hij zette direct een crowdfundingsactie op. Het geld dat met deze actie wordt opgehaald was eigenlijk bestemd voor Emil, maar samen hebben ze besloten dat het geld naar een goed doel gaat. “Ik kende de jongen niet en hij begon de actie op dezelfde dag. Ik dacht wat heb ik nou weer aan mijn fiets hangen”, zei Sarkowicz. Sturmans zegt zelf dat de kracht van sociale media en crowdfunding goed te zien zijn.
Streefbedrag
Sarkowicz kreeg gratis klarinetten aangeboden en de crowdfundingsactie is al over het streefbedrag heen.
Muziekbiliotheek
Emil wil contact opnemen met een stichting welke een soort muziekbibliotheek faciliteert, zodat gezinnen die geen geld hebben voor instrumenten toch muziek kunnen maken.

Bron Limburg.nl