Zwarte Cross maakt motto van 2018 bekend.

Iedere editie van de Zwarte Cross kiezen wij een motto dat ons een jaar lang verbroedert en inspireert. Een leus waarmee we ten strijde trekken richting de zomer wanneer de 22e Zwarte Cross zal gaan plaatsvinden. Dit jaar is dat: ‘Leven vóór de dood!’

Waarom? Omdat het van ons allemaal best wat positiever mag. De Zwarte Cross voelt als thuiskomen, zo krijgen we vaak te horen. Klasse! Houd dat gevoel dat je overhoudt aan vier dagen Zwarte Cross vieren dan ook met beide handen stevig vast. En laat het nooit meer los! Laat je inspireren door de Zwarte Cross en leef vóór de dood. Dit jaar ontving Tante Rikie een brief van een bezoeker die haar bijzonder aan het hart ging. Het bewoog haar tot het kiezen van het adagium ‘Leven vóór de dood!’, een levensles die we allemaal ter harte moeten nemen, aldus onze grote leidster. Bekijk de video [klik hier of scroll down] en lees haar vurige betoog hieronder.
“Leven vóór de dood!  Vroeger was het helemaal niet beter en wat morgen komt dat zien we dan wel weer. Het is nú te doen, oftewel: ‘Leven vóór de dood!’ Dit is het motto van de Zwarte Cross 2018, want er wordt volgens mij veel te veel gepiekerd over het verleden en de toekomst. Het is veel mooier is om het hiernumaals ten volle te benutten en van ieder moment te genieten! Open deur? Nou, wist je dat als ik de festivalpoorten van de Zwarte Cross open er nog te veel mensen binnenkomen die alleen tijdens dit ene weekend in het jaar plankgas genieten, feesten, lachen, knappen, sprèkken en leven? Sterker nog, regelmatig krijg ik te horen dat de Zwarte Cross voor veel bezoekers zelfs voelt als thuis komen. Hier durft en kan iedere sterveling helemaal zichzelf zijn en zich op zijn of haar gemak voelen. Donders! Hartelijk bedankt voor het prachtige compliment, maar er is dringend werk aan de winkel. Daarom knoop ik samen met mijn medewerkers de mensheid eens en voor altijd tussen de oren dat het eigenlijk het hele jaar Zwarte Cross is. Op ieder moment van de dag moet je er alles uit zien te halen en je voelen alsof je thuis bent, potverdrie! Vanuit de Hummelse Hei een welgemeend en dringend: Welkom thuus, Zwarte Crossers! Leven vóór de dood!”
Liefs,
Tante Rikie
Festivaldirectrice van de Zwarte Cross