Waylon: “Voor mij voelt het Songfestival als de Olympische spelen!”

Na maanden speculeren brengt AVROTROS vandaag het verlossende woord: Waylon gaat volgend jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Lissabon, Portugal.

Met zijn eerdere, zeer succesvolle deelname in 2014 met The Common Linnets, legt Waylon de lat hoog en gaat hij in mei 2018 met maar één doel naar Portugal: het winnen van het Eurovisie Songfestival.

AVROTROS gaat de komende maanden met Waylon en zijn team aan het nummer en de act werken. De halve finales van het Eurovisie Songfestival staan gepland op dinsdag 8 mei en donderdag 10 mei. In welke halve finale Waylon gaat optreden wordt op een later moment bekendgemaakt. De finale vindt plaats op zaterdag 12 mei in de MEO Arena in Lissabon in gastland Portugal.

Donderdagavond is Waylon te gast in ‘De Wereld Draait Door, om 19:00 uur op NPO1.

Waylon: “Voor mij voelt het Songfestival als de Olympische spelen!”
Hij gaat maar met één doel naar Lissabon: winnen! Lees hier de eerste reactie van Waylon. “Eindelijk is het hoge woord er uit! Ik ga voor de tweede keer Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2018 in Lissabon.

Ik wilde dolgraag nog een keer, dat heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. Eigenlijk wil ik blijven gaan tot ik eerste word. Dus alle haters kunnen hun lol op. Voor mij voelt het Songfestival als de Olympische spelen. Je stopt ook niet als je 1 keer goud, zilver of brons hebt gewonnen. En binnen mijn tak van sport is dit het enige podium waar ik Nederland kan vertegenwoordigen.

Je land vertegenwoordigen blijft iets moois. We zijn namelijk een prachtig land dus ik sta gewoon weer te stralen volgend jaar met een glimlach die pas ontspant na 12 mei. Nu hard aan de slag om het winnende liedje te maken!”

Donderdagochtend werd er geteased met onderstaande video waarin er al een beetje uit opgemaakt kon worden dat het om Waylon gaat: