Muzikant Hans Vermeulen overleden

Muzikant Hans Vermeulen is vandaag in Zuid-Afrika overleden. Dat melden verschillende vrienden van de zanger op social media. De in Voorburg geboren muzikant is zeventig jaar oud geworden.
De zanger, componist, producer, gitarist en toetsenist begon in 1961 met de band Sandy Coast, waarmee hij bekende hits als ‘I see your face again’ en ‘True love that’s a wonder’ scoorde. In de jaren zeventig ging de band uit elkaar en begon hij de formatie Rainbow Train. Daarnaast stond Vermeulen in die periode als producer aan de wieg van successen van onder meer Margriet Eshuijs en Anita Meyer. Begin jaren tachtig maakte Sandy Coast een comeback, en scoorde met het nummer ‘The eyes of Jenny’ een wereldwijde hit.
In de jaren negentig emigreerde Hans Vermeulen naar Thailand. Hij trouwde met de Thaise zangeres Jariya Chatsuwan, bekend als Aom, met wie hij op het eiland Koh Samui woonde. Hij kwam nog regelmatig naar Nederland om met de begeleidingsband The Rest op te treden. Vermeulen ontving onder meer een Gouden Harp en een Edison.

Bron; Den Haag FM