Na acht jaar slaan RTV Oost en Willie Oosterhuis de handen weer ineen.

RTV Oost en Willie Oosterhuis gaan samen ‘Schlagermeezingfeesten’ organiseren, aldus het persbericht van vandaag op de website. Na acht jaar slaan RTV Oost en Willie Oosterhuis de handen weer ineen en gaan samen een unieke samenwerking aan met RuhrGold Speciaal Pils. Het RTV Oost SchlagerSymphonica; een muziekspektakel dat vrijdag 15 december plaatsvindt in Hangar 11 op Vliegveld Twenthe.

Vanavond, tijdens de opening van WinterWorld Twente in Hengelo, zet RTV Oost-directeur Marcel Oude Wesselink zijn handtekening onder een vierjarige verbintenis met het nieuwe eventconcept van Willie Oosterhuis.

All-in Schlager-meezingfeest
Het All-in Schlager-meezingfeest met groot symfonisch orkest en grote Schlagersterren is de komende vier jaar te zien bij RTV Oost. De zender maakt 15 december een live-registratie van het evenement dat rond de jaarwisseling wordt uitgezonden.

“De schlagermuziek is op dit moment populairder dan ooit. Bussen vol Overijsselaars gaan naar de concerten van bijvoorbeeld Helene Fisher. Ons publiek zal een televisieuitzending met Schlagermuziek zeer waarderen”, verwacht Oude Wesselink.

Weerzien met Oosterhuis
Acht jaar na het vertrek van Oosterhuis bij de RTV Oost keert de markante programmamaker dus terug bij de regionale omroep van Overijssel.

“Het voelt fijn terug te zijn en om samen met veel van dezelfde collega’s van RTV Oost van SchlagerSymphonica een groot succes te maken”, aldus Oosterhuis. “Ik ben met ‘De Deure’ het gezicht van het Nederlandse lied geworden.”

Nieuwe formule
Het Mega Piraten Festijn, dat een ‘vertaling’ was van het RTV Oost muziekprogramma De Regiotap, trekt al dertien jaar succesvol door Nederland. Ondanks het aanhoudende succes denkt Oosterhuis dat het tijd wordt en er plek is voor een nieuwe evenementformule.

Het nieuwe komt altijd voort uit het bestaande; Nederland kent vele evenementen als Mega Piraten Festijn, Oktoberfesten, André Rieu, De Toppers, de concerten van Guus Meeuwis en Symphonica in Rosso. “We gooiden alles in de ‘blender’ en kwamen zo op SchlagerSymphonica”, onthult Oosterhuis.

Willie Oosterhuis bedacht het nieuwe concept, maar zal geen dragende presentatie-rol vervullen. De Duitse schlagersterren Otto Lagerfett en Annabel Anderson presenteren de show. Oosterhuis is organisator en zal hooguit, samen met de ‘gevallen schlagerster’ Edda, als side-kick fungeren in de show.

Eerste editie
Het motto van de eerste editie van het SchlagerSymphonica op vrijdag 15 december is ‘Lass die Sonne in dein Herz’, waarbij het draait om meezingen en samen feesten in een gemütliche Duitse ambiance.

Schlagersterren die er op treden, zijn onder andere Die Gruppe Wind (twee keer tweede op het Eurovisie Songfestival), Schlagerboyband VoXXclub, Massada, Otto Lagerfett, Die Tolle Leute, Annabel Anderson, Folkert Hans, Wendy Kokkelkoren en Edda.

Meer informatie over het evenement op www.schlagersymphonica.nl.

 

Ander RTV OOST artikel van deze dag; Willie Oosterhuis over terugkeer bij RTV Oost: “Alles begint weer ergens” 

Hij is weer terug bij RTV Oost, of een beetje in ieder geval. Samen met de regionale omroep gaat Willie Oosterhuis SchlagerSymphonica op televisie brengen.”Als ik er ben, ben ik er helemaal”, aldus Oosterhuis.
Het afscheid acht jaar geleden was vrij plotseling en ook niet zoals beide partijen ooit hadden gehoopt afscheid van elkaar te moeten nemen. Oosterhuis wilde een eigen zender starten, wat voor RTV Oost reden was om de samenwerking per direct te stoppen.

“Afscheid nemen doet pijn en het schuurde ook nog wel even”, zegt Oosterhuis daar nu over. “Ik had een tijdje ook helemaal geen behoefte aan Oost, maar alles slijt.”

25-jarig bestaan RTV Oost
Oosterhuis kwam geregeld tijdens zijn activiteiten voor bijvoorbeeld het Mega Piraten Festijn, medewerkers van RTV Oost tegen en zo kon het gebeuren dat Oosterhuis in mei te gast was in Haaksbergen, waar RTV Oost stil stond bij het 25-jarig bestaan van TV Oost.

De contacten werden weer wat warmer en zo kwamen beide partijen in gesprek over een nieuw idee van Oosterhuis.

Wild plan met zoon
“Ik had weer een wild plan”, zegt Oosterhuis daarover. Dit keer samen met zijn zoon. Wederom een muziekspektakel: SchlagerSymphonica, een meezingfeest met grote Schlagersterren.”

Een hoofdrol is er niet weggelegd maar Willie komt wel in beeld als RTV Oost SchlagerSymphonica, dat 15 december in Enschede wordt opgenomen, rond de jaarwisseling uitzendt. “Ik ben sidekick. Het sympfonisch orkest kan ‘De Deure’ inmiddels spelen. Als dat te horen is, kom ik op.”

Het begin van meer bij RTV Oost?
Daar moet Willie hard om lachen. Op korte termijn komt hij niet vaker op het scherm bij TV Oost, maar hij lijkt er ook niet afwijzend tegenover te staan. “Alles begint weer ergens.”