7e editie Kerstfeest op de Dam.

Dit is een muzikale kerstvertelling die gehouden wordt op de Dam in Amsterdam. Nu in 2017 al voor de zevende keer. Diverse artiesten zingen het kerstverhaal aan de hand van oude klassieke en nieuwe moderne kerstliederen. En de artiesten bezoeken ook cliënten van het Leger des Heils.

Mensen uit alle lagen van de samenleving en met bijzondere verhalen over hoogte- en dieptepunten in hun leven. Bert van Leeuwen is net als voorgaande jaren gastheer tijdens de avond. Deze muzikale kerstvertelling is gratis te bezoeken.
Het kerstfeest verteld het verhaal van de geboorte van Jezus. Het verhaal wordt door de presentator van het geheel verteld tussen de liederen door. In 2016 werd dit verhaal verteld door gesprekken met kinderen. Die vertelde zo op hun eigen serieuze, maar ook humoristische wijze samen met Bert het kerstverhaal. De organisatie van het het kerstfeest op de Dam is in handen van de Evangelische Omroep. En het programma wordt gemaakt in een samenwerkingsverband tussen de EO en het Leger des Heils.

De EO organiseert sinds 2011 het “Kerstfeest op de Dam” waar verschillende artiesten het kerstverhaal bezingen. En elk jaar zijn er andere artiesten. Wie de artiesten dit jaar in 2017 zijn lees je hieronder.

Xander de Buisonjé
Dwight Dissels
DO
Leona Philippo

De opnames zullen in Amsterdam op de Dam zijn op 10 december 2017.
Het hele programma zal uitgezonden worden op eerste Kerstdag op NPO1. In 2017 zal dat dus zijn op maandag 25 december. Om 20:20 zal het programma op tv ongeveer beginnen