De veelkleurige Henk Westbroek doet een ´boekje open´.

De veelkleurige Henk Westbroek doet een ´boekje open.´ De langverwachte geautoriseerde biografie van Henk Westbroek gaat in het weekend van 28 oktober verschijnen. Het boek is in nauw overleg met de hoofdpersoon geschreven door journalist Martin Groenewold en leest als een schelmenroman.

Op zondag 29 oktober om 13.30 uur zal burgemeester Jan van Zanten het eerste exemplaar in ontvangst nemen tijdens een feestelijke bijeenkomst in Stairway.

Voor Henk Westbroek (Utrecht, 1952) is het woord ‘duizendpoot’ uitgevonden. De zanger van Het Goede Doel, schrijver van popklassiekers als België (Is er leven op Pluto…?), Vriendschap en de solohit Zelfs je naam is mooi, werkte als afgestudeerd socioloog bij het Nederlands Instituut voor Sociaal Seksuologisch Onderzoek, presenteerde jarenlang het populairste radioprogramma op 3fm (Denk aan Henk), stond aan de basis van de politieke partijen Leefbaar Utrecht en Leefbaar Nederland én werd door Pim Fortuyn gezien als diens ideale tweede man. Als uitbater van het Utrechtse rockcafé Stairway to Heaven werd Westbroek bovendien één van de beroemdste
horecaondernemers van Nederland.
Henks cynisme en droge humor zijn geliefd en gevreesd. Want vriend en vijand weten: Henk is niet bang om stelling te nemen. Dit boek is daarvan het ultieme bewijs. Het vertelt het complete levensverhaal van Henk Westbroek in diens eigen woorden. Zonder schroom, uitgesproken, dwars en geestig.