Wie maakt HET PERFECTE PLAATJE?

Onder leiding van presentator Tijl Beckand gaan de kandidaten de strijd met elkaar aan en proberen ze hun geliefde hobby naar een hoger niveau te tillen. Elke aflevering staan twee specialisaties centraal en daarmee komen de meest uiteenlopende aspecten uit het fotografievak aan bod.

De foto’s van de BN’ers worden beoordeeld door professionals uit het vak. William Rutten, die vele (inter)nationale sterren voor zijn lens heeft gehad, let vooral op de originaliteit, terwijl documentairefotografe Cynthia Boll kijkt of de foto een verhaal vertelt. De kandidaat die gedurende acht weken het beste presteert in alle specialisaties van het vak, mag zich de winnaar van ‘Het Perfecte Plaatje’ seizoen 2 noemen en wint een fotoreportage in National Geographic.

Net als vorig jaar zal er ook dit jaar een expositie worden georganiseerd in het Museum Hilversum. Het Perfecte Plaatje en de spannende eindstrijd zorgen voor levendige discussies over wat nu een goede foto is, welke foto’s vertellen een verhaal, maken nieuwsgierig en weten soms zelfs te verrassen,í aldus Van Breugel. In de tentoonstelling dagen we bezoekers uit om anders te kijken. Het brengt bovendien de magie van de media samen met fotografie. De expositie wordt op 12 december, na de bekendmaking van de winnaar, officieel geopend.

Vanaf dinsdag 24 oktober, 20:30 uur bij RTL 4 met dit jaar Monique Smit, Isa Hoes, Estelle Cruijff, Gordon, Roel van Velzen, Tygo Gernand, Giel de Winter en Vivian Reijs.