Johan Heeren steekt Jack Jersey’s ‘’Puerto de Llansa’’ in feestelijk jasje.

Puerto de Llansa (Oh Lady Rose) is een single van Jack Jersey uit 1982. Op de B-kant staat het nummer I won’t cry. Beide nummers schreef hij samen met zijn vrouw (Elly) Milly Trap, en zijn terug te vinden op het album Dreamer dat hij hetzelfde jaar uitbracht.

In het lied zingt hij over zijn geliefde Rose, over de sterren en de nacht, de wijn, en het goede gevoel dat hij heeft overgehouden aan Puerto de Llansa. Hij verwijst hier naar de Catalaanse havenstad Llançà aan de voet van de Pyreneeën. Naast een hit in Nederland in mei 1982, kreeg hij in augustus van dat jaar ook nog de beloning van het ereburgerschap van de burgemeester van Llançà.

Als groot bewonderaar van Jack Jersey heeft Johan Heeren wederom een oude hit nieuw leven ingeblazen, en deze in een feestelijk 2017 jasje gestoken. Zoals we gewend zijn van Johan verschijnt ook deze nieuwe track weer tweetalig. (Engels & Nederlands)
Als 1e track is gekozen voor de Nederlandstalige versie van het liedje wat de titel kreeg ‘’Barcelona’’. De Nederlandse versie is geschreven door Collin Heikens (bekend van voormalig duo Mike & Collin). Als 2e track is de Engelstalige versie getiteld ‘’ Puerto de Llansa (Oh Lady Rose ‘’ toegevoegd aan het zilveren schijfje.
De nieuwe 2 talige single die de titel Barcelona/ Puerto de Llansa kreeg, is de voorloper van het full album van Johan Heeren wat op 25 november feestelijk gepresenteerd zal gaan worden in Grand Café Chagall in Roosendaal.
De tracks Barcelona/ Puerto de Llansa zijn opgenomen geheel in traditie van de door Johan eerder uitgebrachte tweetalige singles ‘Dromen/Lady’ en ‘Zonder Jou/One Is One’, ’Onder de volle maan/‘Silvery moon’ en zijn laatst verschenen single(s) ‘Voor altijd mijn liefste/ Pledging my love’, die nog steeds volop meedraaien bij de regionale, lokale & landelijke radiostations. De tracks zijn wederom geproduceerd door Sonic Solutions, Manfred Jongenelis tekende voor de accordeon partijen, terwijl neef Iwan Rommers het gitaarwerk weer voor zijn rekening heeft genomen.
Het koorwerk werd verzorgt door Margo Roeken. De bijbehorende clip(s) zijn inmiddels opgenomen door De Neve Media en zullen na de release te zien zijn op YouTube en de diverse clipkanalen.
De plug & promotie werkzaamheden worden wederom verzorgt door Jolanda Clement (JC-Event – JC Records- JC Travel) De door JC-Records uitgebrachte nummers ”Barcelona/ Puerto de Llansa” zijn uitsluitend digitaal verkrijgbaar via de bekende downloadsites. Daarnaast zijn de tracks via de bekende streamingsdiensten Spotify en HitsNL te beluisteren.
Vanaf 25 november zullen de nieuwe tracks ”Barcelona/ Puerto de Llansa” ook op het nieuwe album verschijnen. Het album zal na 25 november zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar zijn via de website van Johan Heeren: www.johanheeren.nl, en bij de welbekende verkoopadressen.