“ Gratitude”  …. Ja het komt echt uit Nederland

Inmiddels 42 jaar actief in de muziek. Lita Turner is op zeer jonge leeftijd begonnen als zangeres/toneelspeelster in diverse musicals en haar buitengewone uitstraling en kunnen bezorgde haar de ene na de andere hoofdrol. Toen ontpopte zich ook al haar bezieling voor country-muziek zoals pop en Lita was niet meer te stoppen.

 

Er volgden ontelbare optredens, ondersteund door haar band. Engeland, Zweden, Duitsland, België, Italië, Spanje, Bosnië, USA alsook Nederland, Frankrijk, Abu Dhabi, Hongarije etc. Dit waren slechts enige treden op haar betekenisvolle carrièreladder. Als het multi-talent dat zij is, was haar zangcarrière alleen voor haar nog lang niet voldoende.
Zo begon zij als solozangeres en haar eerste eigen shows brachten haar wederom naar verschillende landen. Haar vriendschap met Joe en Eileen Porcaro (de ouders van 3 van de legendarische ToTo-leden Jeff, Mike en Steve Porcaro) en hun ongelooflijke bewondering voor Lita’s stem en live-performance, ontketende bij haar een sterke drang naar Los Angeles en maakte zij daarbij haar intrede in de Amerikaanse muziekindustrie. Er volgden 12 spannende jaren met vele optredens en studio-werkzaamheden waar Lita diepere verborgen creativiteit voelde ontpoppen en zodanig met song-writing een nieuw talent in zich ontdekte en ontwikkelde. Opeens, in 2011, kwam het tot één van de ergste periodes in Lita’s leven. Bij een ongeluk had zij zo’n zwaar letsel dat zij 4 jaren nodig had om weer geheel op de been te komen. Daarna begon zij weer op te treden. Op 30 December 2015 stond ze eindelijk weer daar waar haar hart thuishoorde. Op het podium. En het podium bracht haar ook weer in de studio. Haar passie muziek maken kon ze zich weer volledig aan geven. Een album verscheen in 2016 en nu in het laatste kwartaal van 2017 verschijnt de eerste single “ GRATITUDE” . Met de release van deze single is er wederom een stap gezet in de toch al indrukwekkende carrière van Lita Turner. Een single die er zeker en vast voor zal zorgen dat Lita Turner van vaste waarde gaat worden in de wereld van de showbizz en haar vele nieuwe fans zal gaan opleveren.