Edwin van Hoevelaak ontvangt Hollandse Meesters Award

Edwin van Hoevelaak heeft op Buma NL de Hollandse Meesters Award ontvangen. De award is een erkenning voor een auteur die over een langere periode met Nederlandstalig repertoire succesvol is geweest en daarmee onmiskenbaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandstalige muziekcultuur.

 

Wim van Limpt, CEO van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, overhandigde de prijs. De componist, tekstschrijver en producent schreef de afgelopen jaren mee aan meer dan vijfhonderd liedjes, waaronder Jij Bent Zo (Jeroen van der Boom), Viva Hollandia (Wolter Kroes) en Kijk Omhoog (Nick en Simon).

De Hollandse Meesters Award is in het leven geroepen door Buma/Stemra. CEO Wim van Limpt over de winnnaar: “Geheel terecht dat dit jaar de Hollandse Meester Award gaat naar Edwin van Hoevelaak. Hij is één van de vele liedjesschrijvers die Buma/Stemra vertegenwoordigt. Edwin werkt met tal van bekende Nederlandse artiesten, maar is te weinig bekend bij het grote publiek. Veel liedjesschrijvers treden nooit in de schijnwerpers maar zijn wel de drijvende kracht achter de hits die we allemaal kennen. Met deze onderscheiding krijgt Edwin de erkenning die hij verdient voor zijn werk. In de afgelopen ruim 30 jaar heeft hij met talloze grote Nederlandse artiesten samengewerkt. Met zijn talent, composities en teksten heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandstalige muziekcultuur.”

Van Hoevelaak begon in de jaren tachtig met het schrijven van Engelstalige liedjes die hij ook zelf uitvoerde. Later speelde hij nog mee in de Duitse coverband First Final. Vanuit zijn studio in Holten produceerde hij albums voor onder meer Gerard Joling en Thomas Berge. Graag meer namen noemen.