Dick van Altena ‘Singer & Songs’

Dick van Altena viert op 6, 7, 8 oktober en op 2 en 3 december met 5 speciale (en uitverkochte!) shows zijn 40 jarig jubileum als singer-songwriter. Door de jaren heen zijn er inmiddels 1094 liedjes uit zijn pen gevloeid. Eerst vooral voor zijn eigen Major Dundee Band, later voor artiesten als Saskia & Serge, Toni Willé (Pussycat), Henk Wijngaard, Ben Steneker, Sandra Vanreys, de Sjonnies, Mooi Wark, en vele, vele anderen.

 

Omroep Gelderland maakte een mooie documentaire over deze bijzondere zanger en zijn carriere en ook Johan Derksen wijdde een aflevering van zijn TV-serie Derksen on the Road aan deze Betuwse troubadour.

Voor “Singer and Songs” deed Dick weer een beroep op de top van de Nederlandse country-instrumentalisten en nodigde hij zelfs Amerikaans country icoon Billy Yates uit om samen een lied te schrijven en te zingen.