André Hazes wint de Ticketmaster Award

De zanger is de populairste Nederlandstalige artiest van het afgelopen jaar op het ticketingplatform. Zojuist is André Hazes verrast met de Ticketmaster Award voor populairste Nederlandstalige artiest van het afgelopen jaar. Hij ontving de award uit handen van oud- winnaar Marco Borsato. Dit gebeurde tijdens het muziekevent Buma NL in TivoliVredenburg in Utrecht.

Samen met Marco Borsato verzorgde André Hazes het openingscollege van Buma NL. Hierin werd uitgebreid ingegaan op André’s carrière en zijn passie voor het vak. Begin dit jaar verkocht André twee keer AFAS Live uit en deze maand voegt hij daar nog eens twee shows in de Rotterdamse Ahoy aan toe. Een ongekende prestatie in het toch nog prille begin van zijn carrière. Eerder ging de award naar Guus Meeuwis (2014/2015) en Marco Borsato (2015/2016).
De Ticketmaster Award voor populairste Nederlandstalige artiest is gebaseerd op ticketverkoop, maar ook wordt gekeken naar social media-interactie, websitebezoek en zoekopdrachten op Ticketmaster.nl.
Op basis daarvan kwam André Hazes naar voren als winnaar voor 2016/2017. “Afgelopen jaar heeft André een gigantische progressie laten zien. Hij verkoopt nu de grote zalen van Nederland al uit, waarbij het plafond nog lang niet in zicht lijkt. Dit zien wij niet alleen terug in verkoopcijfers maar ook in de online reacties en zoekopdrachten. Zijn populariteit is ongekend. Het is dan ook niet meer dan terecht dat hij de winnaar is van de Ticketmaster Award 2016/017,” aldus Aukina Buining van Ticketmaster.