Schlager komt terug naar Twente en groter dan ooit.

Enschede – Vrijdag 15 december komt de grote muziekshow SchlagerSymphonica naar Vliegveld Twenthe. Het Schlager meezingfeest met een groot Symfonisch orkest en grote Duitse Schlagersterren toert binnenkort door het grensgebied van Nederland en Duitsland. Enschede krijgt de Nederlandse primeur.

 

“Ik ben daar graag bij”, laat Enschedese burgemeester Van Veldhuizen al weten tijdens ‘Die Tolle Woche’.
‘Die Tolle Woche’ wordt georganiseerd door de gemeente Enschede ter bevordering van de samenwerking tussen Duitsland en Nederland. ‘SchlagerSymphonica is een goed voorbeeld van zo’n internationale samenwerking.’ aldus de organisatie, die haar plannen daar presenteerde aan Duitse en Nederlandse ondernemers.
Lass die Sonne in dein Herz
Onder het motto ‘Lass die Sonne in dein Herz’ wordt meezingen en samen feesten in ‘gemütliche’ Duitse ambiance het ideale uitje met vrienden, familie of het bedrijf. Met dit motto mag natuurlijk de originele schlageract niet ontbreken. De ‘Gruppe Wind’ werd tweemaal tweede op het Eurovisiesongfestival met ‘Für alle’ en ‘Lass die Sonne in dein Herz’. Wind zal aanwezig zijn op de eerste editie van SchlagerSymphonica als Schlagerlegende. Het wordt een show vol grote sterren met de grootste schlagerhits, dansers en verrassende acts.
Guido’s Orchestra
Het huisorkest van SchlagerSymphonica is Guido’s Orchestra. Nederland kent Guido’s Orchestra van de Symphonica in Rosso evenmenten. Eind oktober staat Guido’s Orchestra bijvoorbeeld nog met Simply Red drie dagen in Ziggo Dome.
Ook begeleidde Guido’s Orchestra alle eerdere uitvoeringen van Symphonica in Rosso (Marco Borsato, Paul de Leeuw, Lionel Ritchie, Diana Ross, Nick & Simon, Doe Maar en Anouk). Guido’ s Ochestra is op dit moment bij de jeugd vooral bekend van de Tvreclame voor een grote hamburgerketen. Guido werkt momenteel aan een Duits album.
VoXXclub, de succesvolste Schlagerboyband van dit moment
De organisatie heeft samen met Guido’s Orchestra de populairste schlagerboyband van dit moment vastgelegd voor de eerste show in Enschede. VoXXclub behoort net als Helene Fisher, Semino Rossi, KLUBBB3 en Andreas Gabalier tot de buitencategorie schlagersterren van dit moment. Zo zong VoXXclub duetten met schlagerlegendes als Heino, DJ Ötzi, Semino Rossi, Nik P., Mickie Krause en Jürgen Drews.
Dit jaar ging VoXXclub op een grote tournee langs dertig stadions of megahallen door Duitsland en Oostenrijk. Zij doen dit in het kader van de live-show ‘DAS GROSSE SCHLAGERFEST’, die door Florian Silbereisen, echtgenoot van Helene Fisher en zanger van KLUBBB3, wordt gepresenteerd. Het is uniek dat VoXXclub samen met Guido’s Orchestra naar Enschede kan worden gehaald.
Schlager in Twente.
Twente heeft een rijke traditie aan etherpiraten. Deze stations hebben altijd een goed gevoel gehad om sfeer en feest te maken. Zo ontdekten ze vijftien jaar geleden ‘Ga maar weg’ van Jannes en ‘Als de morgen is gekomen’ van Jan Smit en draaiden ze ook af en toe een Duitse Schlager als ‘Lass die Sonne in dein Herz’ van Wind of ‘Tanzen unterm Regenbogen’ van Die Flippers.
Vijftien later ontdekken de Twentse Piraten als eersten ‘Atemlos’ van Helene Fischer en de hit van 2016 ‘Die Immer lacht’ en draaien ze af en toe een Hollandse hit van Arne Jansen of Normaal.
Nu heeft bijna elke Twents dorp zijn eigen Oktoberfest en gaan er bussen vanuit Twente naar shows van Helene Fischer.Het was voor de organisatie van SchlagerSymphonica dan ook een logische keuze om Enschede en Vliegveld Twenthe de Nederlandse primeur van SchlagerSymphonica te gunnen.
Samen Sterker
Deze week is ‘Die Tolle Woche’ in Enschede. ‘Die Tolle Woche’ is georganiseerd door de gemeente Enschede ter bevordering van de samenwerking van de grensoverschrijdende activiteiten. De directe ligging van Enschede aan de Duitse grens biedt veel kansen voor bewoners en bedrijven. Door grensoverschrijdend samen te werken kunnen er mooie dingen ontstaan. De slogan ‘Das Schöne passiert wenn man Grenzen passiert’ past hier mooi bij.
Er zijn al verschillende concrete initiatieven op het gebied van werken, leren en investeren. Tijdens ‘Die Tolle Woche’ wordt die kennis gedeeld en wordt ook vooruit gekeken naar nieuwe projecten. Schlager Symphonica is een goed voorbeeld van zo’n innovatief project voor grensoverschrijdende samenwerking.
Om de barrière tussen de Duitse en Nederlandse muziekcultuur in de grensstreek te verminderen heeft de organisatie van Schlager Symphonica het initiatief genomen om tezamen met de Duitse Grenzlandstudio van Andreas Lebbing in Bocholt en de Enschedese studio M-Works van Maarten de Groot de handen ineen te slaan.
Onder de vleugels van Schlager Symphonica zullen er muzikale uitwisselingen komen waarin een goede kruisbestuiving van de verschillende muziekculturen leidend zal zijn. Nieuwe Duitse talenten zullen de kans krijgen kennis te nemen van de muziekcultuur in de Nederlandse studio en de mogelijkheid om op te treden op Nederlandse podia. Andersom zullen aankomende Nederlandse artiesten kunnen leren hoe de muziek in Duitsland wordt ontwikkeld en mogen ze optreden op de bühnes in Duitsland. Schlager Symphonica zal aan die nieuwe talenten het podium bieden die normaliter niet voor hen toegankelijk is.
Staan-, Zit- en tafeltickets
Bij een gemütliche Duitse ambiance horen staan- , zit- en tafelplaatsen. De tickets zijn inclusief bier, fris en/of wijn. Er is een beperkt aantal zitplaatsen; Wil je zeker zijn van een zitplaats, boek tijdig.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.schlagersymphonica.nl of bij Primera bij u in de buurt.
Evenement      : SchlagerSymphonica
Datum              : 15 december 2017
Lokatie             : Vliegveld Twenthe / Hangar 11 Enschede
Prijs                 : €45,- incl. bier, fris & wijn excl. servicekosten
Tickets & Info   : www.schlagersymphonica.nl