Rita Young – Ik weet niet goed

Rita Young is een allround zangeres. Haar repertoire bestaat uit mooie ballades, evergreens, country and western en feestrepertoire, zowel in het Nederlands, het Engels en het Duits. Tevens is Rita een voortreffelijke presentatrice en heeft een bühne-ervaring van maar liefst 56 jaar!

Rita heeft veel talenten ontdekt, door haar eigen shows en met het Vlaardings Songfestival, dat zij in 1989 heeft opgericht. Bekende namen die hun eerste stappen bij haar gezet hebben, zijn: Helemaal Hollands, Frans Bauer, Vinzzent en vele anderen.

Rita Young organiseerde ook veel acties voor diverse goede doelen, meestal met medewerking van een keur aan artiesten, zoals Lee Towers.

Zij kreeg in 2003 voor haar inzet een Gouden Stadsspeld van de Gemeente Vlaardingen en later in datzelfde jaar ontving zij uit handen van Burgemeester Stam ook nog een Koninklijke onderscheiding voor de goede doelen acties. Beide gebeurtenissen vonden plaats tijdens een optreden in de Stadsgehoorzaal te Vlaardingen. In 2004 nam zij afscheid van de showbusiness, om daarna in 2008 weer terug te keren op het podium.

Op 13 oktober 2011 heeft Rita de Stichting Muzikaal Onthaal Vlaardingen opgericht waar vanuit zij evenementen voor ouderen organiseert, zoals de ‘Muzikaal Onthaal Show’, met artiesten. En ook ‘Mag Ik Deze Dans Van U?’ met als doel mensen van een zorggroep zich te laten bewegen op haar muziek.

Tot op de dag van vandaag presenteert Rita het radioprogramma ‘Muzikaal Onthaal’ bij Omroep Vlaardingen.

Dat Rita op haar leeftijd niet stilzit bewijst ze doordat ze weer een single heeft opgenomen en wel in de Highwaves Studio. De single heet ‘Ik Weet Niet Goed’, waarmee ze op haar 73e jaar nog een hit wil scoren. De muziek en tekst zijn van Johny Neirinck. De productie en het arrangement van Peter van Leerdam en de uitgeverij is Magma Music’. UltimateDisk verzorgt de cd-persing, release en de promotie.

De single ‘Ik Weet Niet Goed’ is een meeslepende wals die het op de dansvloer goed zal doen. De single presentatie (cd-overhandiging door Saskia & Serge) is op 24 september aanstaande in Partycentrum Prikkewater te Vlaardingen.