Kerstconcert ENorm keert terug naar ‘intieme’ binnenstad Enschede

ENSCHEDE – De band ENorm verkast voor de concertreeks ‘Kerst met Ballen’ naar de binnenstad van Enschede. Geen groot concert meer in hangar 11 op vliegveld Twenthe, maar terug naar de intimiteit met een concert in de Grote Kerk én het Muziekcentrum. Een bewuste keuze, aldus de Enschedese band.

ENorm pakte in 2015 groots uit met het concert ‘Kerst met Ballen XXL’ op Vliegveld Twenthe. Vanwege het 10-jarig jubileum hield de band ‘het grootste kerstfeest van Twente’. Ook vorig jaar was hangar 11 het decor van het kerstconcert. „Maar we merkten aan het publiek dat ze de intimiteit misten”, zegt drummer Ferry Bult over de keuze om weer naar de binnenstad van Enschede te trekken. „Dat was ook de wens van veel bezoekers.”

Capaciteit
Nooit eerder gaf ENorm, opgericht in 2003, een concert in de kerk. „We spelen nu op dé plek waar Kerst om draait. Een beter kerstgevoel krijg je niet”, aldus Bult. De intimiteit die ENorm weer wil neerzetten met hun concertreeks, heeft wel consequenties voor de capaciteit: in de Enschedese kerk is plaats voor ‘slechts’ 350 man. Voor het optreden in het Muziekcentrum wil de band 1.200 tot 1.300 kaarten verkopen. Ook dat zijn minder dan voorgaande edities. Bult: „Dit jaar komt er weer een bar middenin de zaal te staan. Die bar is een aantal jaar geleden weggehaald en dat vonden veel bezoekers jammer.”

 

Locaties
ENorm trapt de concertreeks ‘Kerst met Ballen 2017’ op zaterdag 9 december af in het Duitse Oelde. Een week later volgen optredens in Hengelo en Vroomshoop, en op vrijdag 22 december staat de band in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. De twee concerten in Enschede vinden plaats op donderdag 21 december (Grote Kerk) en twee dagen later volgt het slotconcert in het Muziekcentrum in Enschede. De kaartverkoop voor de Enschedese concerten gaat volgende week zaterdag (7 oktober) van start.
‘Back in town’
Van tienduizenden mensen op Vliegveld Twenthe naar intieme zalen in de binnenstad, dus. „The boys are back in town”, zegt Bult trots. Die Engelse zin is ook gelijk de titel van ‘Kerst met Ballen 2017′. Intimiteit in combinatie met feest, dat moet de concertreeks volgens Bult worden.

Bron Tubantia

Foto’s Marita Steggink