Duet Dick van Altena & Billy Yates (V.S.)!

‘If I could change the world with a song’ is de nieuwe single van Dick van Altena met country zanger en vermaard songschrijver Billy Yates uit het Mekka van de country muziek: Nashville, Tennessee! De twee kennen elkaar al jaren uit het Europese country circuit.
Tijdens een verblijf van Billy in Nederland vorig jaar schreef het duo samen het nummer dat nu dus op CD single is uitgebracht. De Nederlander is apetrots op de samenwerking met zijn Amerikaanse collega, Yates is dan ook niet de minste, zo schreef hij songs voor country iconen als George Jones en Willie Nelson. Uiteraard prijkt het nummer ook op het binnenkort te verschijnen country album van Dick van Altena.

Liedjesschrijver en zanger Dick van Altena werd op 25 juni 1957 geboren in Oosterhout (Overbetuwe), inmiddels zijn we 60 jaar, 1.100 liedjes en 30 albums verder. Van 1977 tot eind 2005 was Dick het gezicht én geluid van (The) Major Dundee (Band).

Henk Wijngaard, Mooi Wark, Toni Willé (‘Pussycat’), De Sjonnies, Saskia & Serge en vele, vele anderen namen songs op van de schrijver van Altena.

Dit jaar viert Dick van Altena ‘40 jaar muziek’ met 5 uitverkochte jubileumconcerten, een DVD, een documentaire en een nieuw album dus, zijn 31e, getiteld ‘Singer & Songs’.