Zanger Tribute to the Catsband overleden.

Droevig nieuw in Volendam. Piet Schilder, zanger van de Tribute to the Catsband heeft de strijd tegen kanker verloren. In 2001 werd aan enkele Volendamse muzikanten waaronder Piet, gevraagd in het plaatselijke St. Jozef theater een ode aan The Cats te brengen.

 

Dit werd een groot succes en samen met andere artiesten zijn ze de liedje van The Cats zijn blijven spelen. Zij treden op door het hele land, hebben bekendheid gekregen als begeleidingsband van Jan Smit en genieten de steun van de leden van de voormalige Cats. In de loop van de jaren werd het repertoire ook aangevuld met werk van andere artiesten en eigen nummers.

In de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek hebben The Cats een vooraanstaande rol gespeeld. Wie herinnert zich niet klassieke hits als ‘One way wind’, ‘Times were when’, ‘Lea’, ‘Why’ en ‘Where have I been wrong’. Met een totaal van 22 noteringen in de top tien en vele gouden en platina platen werden The Cats met hun ‘palingsound’ een begrip.

De muziek van The Cats loopt als een rode draad door het leven van Piet Schilder (Vik). In zijn jongste jaren was hij een van de vele fans van zijn illustere dorpsgenoten, met Next One scoorde hij in 1982 de grote hit ‘Cats forever’, en later leading vocals in de Tribute To The Cats Band.

Piet is 62 jaar geworden. De Sterrenparade wenst zijn familie en vrienden erg veel sterkte.

Foto’s Website Tribute to the Cats Band.