Zanger Jan Leliveld ernstig ziek.

Zanger Jan Leliveld laat vanmiddag zelf weten dat hij de vreselijke ziekte kanker heeft en dat er uitzaaiingen zijn  op meerdere plekken. Jan had 2 weken geleden dit te horen gekregen van zijn arts, na enkele weken van heel veel pijn.

Jan;
“Zojuist hebben wij wederom slecht nieuws ontvangen van de oncoloog. De uitzaaiingen zijn gegroeid op het skelet en de primaire bron van de kanker is niet gevonden. Ik voel me elke dag steeds zwakker worden. Chemotherapie heeft helaas geen zin meer, dus de behandeling voor de komende periode is puur gericht op pijnbestrijding.

 

De Sterrenparade wenst Jan en zijn familie erg veel sterkte.

 

Biografie website Jan Leliveld.

Jan Leliveld groeide op in de bovenwoning van een dorpscafé, als vijfde kind in een gezin van tien kinderen. Het ouderlijk huis en het café recht tegenover de dorpskerk vormden het decor van Jan’s jeugd, waar hij overigens alleen maar goede herinneringen aan heeft. Muziek werd steeds belangrijker; Jan mocht regelmatig zingen voor de gasten in het café, en dat groeide uit tot complete optredens met band in de regio, waar Jan zo’n beetje alle feesttenten, parochie-huizen, en kroegen wel vanaf de buhne heeft gezien. De gemiddeld 100 optredens per jaar konden worden gecombineerd met een baan van 30 uur per week…totdat Jan z’n eigen bedrijf begon.

Begonnen met een paktafel en een tweedehands bestelwagen, bouwde Jan samen met zijn vrouw een bloeiend en succesvol bedrijf op, dat bloemen en planten im- en exporteerde en complete boeketten leverde aan internationale verkooppunten. Na 20 jaar behoorde hun bedrijf tot één van de grootsten van het land en hadden zij 700 medewerkers in dienst. Hierdoor verdween de muziek natuurlijk wel iets naar de achtergrond, maar zijn muzikale passie heeft hij uiteindelijk nooit verloochend.

In 2008 heeft Jan de kans gekregen om zijn bedrijf te verkopen, en kreeg die passie voor muziek weer de hoogste prioriteit; Jan Leliveld blijft een zanger en entertainer in hart en nieren, met een breed, door de jaren opgebouwd, repertoire.

In 2009 kwam zijn debuutalbum, getiteld ‘Dit is mijn leven’, uit die is geproduceerd door Jeroen Englebert. Op dit album zingt Jan over zijn jeugd, zijn ouders, zijn grote liefde, zijn zoons, zijn bedrijf, kortom, z’n hele leven. Op dit bijzondere album staan, 14 eigen, oorspronkelijke titels, waaronder zijn Top-10 singles ‘Gewoon Muziek’, ‘Mijn nummer één’, ‘Een roos alleen voor jou’ en de hit ‘Vriendschap’. Het album behoorde 28 weken lang tot de 100 best verkochte album is Nederland, met als hoogste positie nummer 8.
In oktober 2009 heeft Jan twee concertenavonden georganiseerd. Jan zong de 14 liedjes van het nieuwe album en enkele bekende covers, waaronder twee duetten met Glennis Grace. Een compilatie van dit concert is uitgebracht op DVD ‘Dit is mijn leven live in Concert’, de dvd heeft ook enkele weken in de DVD Top 30 gestaan.

In het voorjaar van 2010 is Jan gevraagd als ambassedeur van de Stichting opkikker. Voor deze stichting heeft Jan speciaal de single ‘Lentekriebels’ uitgebracht.

Jan’s echte doorbraak kwam toen hij het nummer ‘Marianne’ uitbracht in het najaar van 2010. Deze hit heeft ontzettend veel airplay gekregen en is meer dan 200.000 keer bekeken op youtube. Door dit nummer heeft Jan ook opgetreden op alle Mega Piraten Festijnen, waaronder in het Gelredome.

In 2011 kwam Jan z’n tweede album ‘Een voor een’ uit, dit album bestaat uit 14 eigen titels, waaronder zijn hits ‘Marianne’, ‘Ons eigen café’, ‘Zij hoort bij mij’ & ‘Zonder jou’.

Jan is ook regelmatig te zien op Ned 1 in de programma’s Sterrenparade en Tros Muziekfeest op het plein.

Jan is een veelzijdige entertainer en zanger. Inmiddels treedt Jan wekelijks op in het land en zijn optredens zijn telkens weer een feestelijke belevenis, waarbij covers en eigen repertoire elkaar op een gezellig manier zullen opvolgen.