“De tweede editie wordt Tuckerville zoals het echt bedoeld is.”

De eerste editie van Tuckerville pakte niet uit zoals Ilse DeLange het in haar hoofd had. De zangeres die het evenement in 2014 in de Grolsch Veste organiseerde, vertelt in een interview met vakblad Entertainment Business dat het succes van The Common Linnets op het Eurovisiesongfestival vlak daarvoor, de sfeer op Tuckerville veranderde.

“Die eerste editie was niet zoals we het evenement vooraf voor ogen hadden”, vertelt DeLange. “Het was bedoeld als festival, maar werd door het succes op het Songfestival meer een homecoming show van The Common Linnets met gastoptredens. Daarnaast hadden we oorspronkelijk een parkachtige omgeving voor het festival in gedachten.”

Daarna bleef het stil rond het Twentse muziekevenement, totdat DeLange eerder dit jaar aankondigde dat Tuckerville terugkeert. “De tweede editie wordt Tuckerville zoals het echt bedoeld is.”
Op 2 september keert het festival terug op een andere plek; recreatiegebied het Rutbeek in Enschede. “Een stadion is een vrij klinische omgeving voor een festival en we moesten alle apparatuur en decoratie zelf meenemen. Zo hadden we bomen van licht als decor. Natuur doet veel qua ambiance, het voelt warmer en gezelliger aan. Daarbij is er ook water met een strand, en ruimte voor het aanleggen van kampvuren. Er zijn verschillende mooie plekken waar van alles gebeurt.”
Tuckerville kent dit jaar drie podia met een breed scala aan muziek. Op het programma staan onder anderen The Common Linnets, Triggerfinger, Racoon, Howe Gelb en Midas.

Bron; ANP – RTL

Foto ; Marita Steggink

 

Tuckerville 2 september 2017 Rutbeek Enschede

Info & Kaarten; http://www.tuckerville.nl/