Mooi Wark en boekingskantoor voor de rechter.

Dagblad van het Noorden meldt dat de band Mooi Wark en Holties Producties een ‘hoogoplopende’ ruzie hebben, dat ze elkaar voor de rechter slepen. In beide gevallen gaat het om een kort geding.

Na maandenlang over en weer met modder te hebben gegooid, treffen de Drentse bandleden en het boekingskantoor – dat twintig jaar voor hen actief was – elkaar maandag voor de rechter in Assen.

Mooi Wark denkt stelselmatig benadeeld te worden door Holties Producties in Ruinen, waardoor de groep inmiddels minimaal 100.000 euro zou zijn misgelopen. Over 2016 zou het gaan om van ruim 15.000 euro, een bedrag waar Mooi Wark maandag onder meer om vraagt. Over andere jaren zegt Mooi Wark geen berekening te kunnen maken, omdat Holties volgens de band weigert de administratie te overleggen.
In eigen zak

Volgens Mooi Wark hanteert Holties een verkeerde rekenmethode: Holties zou na uitbetaling van een vooraf afgesproken vergoeding aan Mooi Wark, en na betaling van onkosten als licht en geluid, alles wat overblijft in eigen zak steken. Volgens Mooi Wark zou Holties eenvoudigweg 10 procent als vergoeding moeten krijgen, met daar bovenop nog eens 250 euro in geval van een ‘eigen’ boeking van Holties.
Holties Producties sleept de groep voor de rechter omdat het boekingskantoor de aantijgingen beu is. In de muziekbranche weet volgens Holties zowat iedereen van het conflict af, zonder dat hij daarover uitlatingen in het openbaar heeft gedaan. Daarbij zingt het bedrag van een ton nadrukkelijk rond, tot grote ergernis van Holties. Ook uitlatingen op Facebook van met name bassist William Bossong worden aan de kaak gesteld.

Nieuwe boekhouder
Holties bestrijdt foute berekeningen te hebben doorgevoerd. Daarvoor worden allerlei stukken die als bewijs moeten dienen maandag op tafel gelegd. Volgens het boekingskantoor escaleerde de zaak na de komst in mei dit jaar van een nieuwe boekhouder van Mooi Wark. Die zou gedreigd hebben met aangifte als Holties niet met de administratie van 2013 tot en met 2016 over de brug zou komen.
Holties noemt het kwalijk dat Mooi Wark organisaties heeft benaderd geld rechtstreeks aan de groep over te maken, in plaats van aan het boekingskantoor.

Beide partijen willen het conflict niet mondeling toelichten.

Persbericht komt van Dagblad van het Noorden.