Kolkman treft oude Normaalmaatjes in Old Ni-js

Jan Kolkman wordt weer herenigd met z’n muzikale maatjes Ferdi Joly en Willem Terhorst uit de dialectrockband Normaal. De multi-strumentalist uit Lichtenvoorde komt de gelederen versterken van Old Ni-js, de huidge groep van Joly en Terhorst. Hij vervangt Gerard de Braconier, die eerder deel uitmaakte van Toontje Lager.

 

Old Ni-js heeft klassiekers op repertoire van Normaal en Boh Foi Toch. De formatie beklimt nog regelmatig bühnes voor een optreden, en dan vooral in de Achterhoek.

Høkersweekend
Kolkman, die ook gitaar z’n mannetje staat, maakt zijn debuut bij Old Ni-js tijdens het jaarlijkse Høkersweekend voor Normaalfans op vrijdag 1 september bij café De Tol in Zelhem.
Kolkman zat medio 1974 in de allereerste bezetting van Normaal, die aanvankelijk Puddingh heette. Bij de geruchtmakende podiumprimeur van de band op het Lochem Popfestival was hij ook van de partij op Hemelvaartsdag 1975.
Hels Als ’n Jagdhond
Nadat ze met producer Peter Koelewijn de debuutsingle ‘Hels Als ’n Jagdhond’ opnamen die vervolgens volledig flopte, verliet Kolkman de groep. Hij zou nadien nog enkele malen opnieuw lid worden van Normaal.

 

Bron; De Gelderlander.