Giel Beelen weg bij 3FM

Giel Beelen vertrekt na bijna twintig jaar bij radiozender 3FM. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) maakte zijn vertrek woensdag bekend, tegelijk met de nieuwe programmering waarin hij dus niet meer voorkomt. Ook BNN-VARA neemt afscheid van Beelen. Zijn contract wordt beëindigd.

“Voor de dingen die Giel wil doen en wil maken is voor zijn gevoel geen ruimte op 3FM meer”, liet BNN-VARA weten. “Giel heeft altijd wel tien ballen tegelijk in de lucht, maar neemt nu even de tijd om te kijken wat hij wil. Hoe, wat en waar weet hij op het moment nog niet. Hij zal daar later zelf verdere mededelingen over doen.”
Volgens directeur NPO Radio Jurre Bosman is Beelen “al die jaren van onschatbare waarde geweest voor NPO 3FM, radio en het ontdekken van nieuw talent”. “Hij heeft heel veel radiomakers geïnspireerd. We gaan hem missen bij 3FM.”
Beelen stopte vorig jaar al met de ochtendshow die hij jarenlang presenteerde. Hij maakt nu nog het weekendprogramma On Stage, dat draait om livemuziek en nieuw talent.
Volgens de woordvoerster van de NPO vertrekt Beelen in goed overleg. Zelf heeft hij nog niet gereageerd.

Bron: Weekend, © ANP,