*Evert Wolters maakt er een liedje van*

Even een kant en klaar liedje inzingen, zit er voor Evert Wolters niet meer in. Aan zijn nieuwe single ‘Hoe ver kan ik gaan’ heeft hij meegeschreven en daarna moest hij er in de studio zelf een liedje van maken.

Evert Wolters wordt nu enige tijd begeleid door Willie Oosterhuis en Musicfarm. Zij vinden dat muziek echt persoonlijk is. Daarom heeft de zanger in eerste instantie al meegeschreven aan zijn nieuwe single ‘Hoe ver kan ik gaan’. “*Iets wat ik voorheen nooit van mezelf gedacht had*”, aldus Wolters. Toen hij vervolgens naar de M-Works studio kwam met het idee de demo te beluisteren van zijn nieuwe single, kreeg hij echter enkel een melodielijn, orkestband en de tekst. “*Ga je gang, maak er maar een liedje van*”, zei Oosterhuis.

Uiteindelijk is ‘Hoe ver kan ik gaan’, net als de vorige single ‘Sexy sax’, een echt Evert Wolters liedje geworden. ‘*Dit ben ik en dit wil ik zingen*’, aldus de 26-jarige artiest. De twee singles zijn in alle opzichten een vervolg op elkaar: de muzieklijn, clip, maar zeker ook de tekst. *‘’Hoe ver
kan ik gaan’ gaat over verlangen naar iemand, maar het niet durven naar haar toe te stappen. Tot het moment dat ze zelf de eerste zet maakt…’*
legt Evert uit. In de vorige single ‘Sexy sax’ was er nog geen sprake van een eerste zet, dat was alleen nog maar dromen.