Déon Leon lanceert eerste solo single

Voormalig Popstars winnaar Déon Leon (27) lanceert vandaag zijn eerste solo single ‘Geef je over’. Nadat hij in 2008, samen met twee andere kandidaten, Popstars won, belandde hij in de popgroep RED. Met ‘Step into the Light’ scoorden zij een nummer één hit. Het grote succes bleef echter uit en de groep ging uit elkaar.

 

Sinds 2012 is Déon de leadzanger van één van de beste en populairste coverbands van Nederland ‘Beethoven’. Hierdoor ontwikkelde hij zich enorm als zanger. Toch is en blijft zijn droom een solocarrière als popzanger en met ‘Geef je over’ is hiervoor de eerste stap gezet.

Voor dit nummer ging Déon terug naar zijn roots. Het heeft een heerlijke latinsound. Gezien het feit dat de zanger half Antilliaans is, zit latin in zijn bloed. Daarnaast houdt hij van de Nederlandse gezelligheid en van die twee elementen heeft hij een combinatie gemaakt waaruit een nieuwe stijl – Nederlandstalige-Latinpop – is ontstaan. Het nummer is geschreven door niemand minder dan Bram Koning en geproduceerd door Jeroen Dirksen. De originele versie is getiteld ‘Vente Pa Ca’ en werd gezongen door Ricky Martin. De videoclip is deels in Lissabon – Portugal opgenomen.