Mannes Bel lanceert als voorloper van z’n aanstaande album het gezellige nummer ‘Dat is leven’

Na een paar keer de nieuwe single ‘Dat is leven’ van Mannes te hebben gehoord is de kans groot dat je het refrein niet uit je hoofd krijgt. In de kroeg zullen de volgende zinnen dan ook luidkeels worden meegezongen. ‘Dat is leven, precies zoals ik dat wil. Wat een ander ook zegt, is het goed, is het slecht. Denk ik dat ik daar zwaar aan til. Gewoon gezelligheid en niet veel zorgen, daar schiet je niets mee op. Het leven is te kort, dus wij gaan voor de top’.

 

Producer Martin Sterken is verantwoordelijk voor zowel de tekst als het arrangement. ‘Met Martin werk ik al heel veel jaren graag samen. Ik gaf hem enkele weken geleden aan dat ik op zoek was naar een vrolijk zomers lied. Het toeval wilde dat op dat moment ook Henri van Velzen aanwezig was in de studio. Hij was erg onder de indruk en stelde voor om ‘Dat is leven’ op zijn platenlabel HVV Records uit te brengen. Enkele dagen later volgde een goed gesprek waarin werd afgesproken dat er dit jaar ook nog een album op zijn label zal verschijnen. Daarop komen m’n laatste vier singles en 8 covers die ik in een grijs verleden ooit heb uitgebracht. Deze gaan we in een hedendaags jasje steken’, vertelt een zeer enthousiaste Mannes.

De clip is opgenomen op door William ten Kate op een 112 jaar oud schip in de wateren rondom Wanneperveen. ‘Het was nog maar even de vraag of het met het weer allemaal goed zou komen. Aanvankelijk leek het erop dat het zou gaan regenen, maar na een half uurtje klaarde het weer gelukkig op’, aldus de uit Zwolle afkomstige zanger.