HOLLANDS WELVAREN – KLEINE VOGEL

In 1995 scoorde de tot dan toe nog onbekende Amsterdamse volkszanger Arie Passchier een joekel van een hit met het nummer Kleine Vogel. Volkomen onverwacht werd dit een meezinger van de bovenste plank. Het liedje stond zelfs 6 weken in de Top 40 en mag nog steeds, na 22 jaar, tot Nationale Klassieker gerekend worden. Maar anno 2017 is dit heerlijke nummer ook aan een opknapbeurt toe. 

Het duo Hollands Welvaren uit Dordrecht doet dit zonder het lied aan kracht te laten inboeten. Sterker nog: het kan er nu weer jaren tegenaan ! Hollands Welvaren komt dus uit Dordrecht en bestaat uit de gabbers Ramon en Raymond. Hun repertoire bestaat uit bekende Hollandse klassiekers en meezingers. Een optreden van Hollands Welvaren is een feest der herkenning. Met andere woorden, de naam dekt volledig de lading en een lied als Kleine Vogel past daar helemaal bij. En om het verhaal helemaal af te maken, kozen Ramon en Raymond voor promotor Wim van Kerkwijk, oorspronkelijk bekend van… inderdaad Arie Passchier en zijn Kleine Vogel !