Beste van 10 jaar ‘Beste Zangers’.

Oud-deelnemers aan Beste zangers komen samen om het tienjarig jubileum te vieren. Dit keer kijken onder anderen Edsilia Rombley, Thomas Berge, Do, Yes-R, Jack Poels en André Hazes jr. terug op de eerste vijf seizoenen.

 

Beste zangers bestaat alweer tien jaar en dat is natuurlijk reden voor een feestje. In het afgelopen decennium deden 64 Nederlandse artiesten mee. In totaal zongen zij maar liefst 455 nummers. Veel van hen komen opnieuw samen voor Het Beste van 10 jaar Beste Zangers om terug te kijken op de mooiste momenten.
Artiesten
Dit keer is het de beurt aan onder anderen Edsilia Rombley, Thomas Berge, Frans Duijts, Do, Glennis Grace, Berget Lewis, Yes-R, Jack Poels, Dave von Raven, André Hazes jr., OG3NE, Maan en Tania Kross. Zij halen herinneringen op aan de eerste vijf seizoenen van het muzikale programma. Maan was in het meest recente seizoen van Beste zangers te zien. Onlangs gooide zij nog hoge ogen met haar vertolking van Anita Meyers ‘They don’t play our lovesong anymore’.

Voor Maan de Steenwinkel (1997) moet de afgelopen tijd als een rollercoaster hebben aangevoeld. Kijkers waren in het begin van de nieuwste Beste zangers nog een beetje sceptisch over deelname van de The voice of Holland-winnares van 2016. Zo vroegen Twitteraars zich af welke hits ze van haar moesten kennen. Die opinie draaide al snel toen bleek dat Maan niet voor niets was gevraagd om deel te nemen. Niet alleen raakte ze de gevoelige snaar met Anita Meyers hit – door kijkers als ‘Maanzinnig’ bestempeld – , maar ook met het operanummer ‘Nessun Dorma’ waarmee ze weer liet zien welke zangkunsten ze in huis heeft.

 

15 juli 2017, 20:30 – 21:20 uur
NPO 1